Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Yoksula Gelince Para Yok

İstanbul İçin "İsyan" Vakti

IMF toplantısına sadece hükümet ve bankacılar değil sokaklar da hazırlanıyor. Hafta boyunca İstanbul'un birçok yerinde protesto gösterilerine tanık olacağız. Öğrenciler, işçi ve memur sendikaları, sanatçılar, avukatlar, işsizler, anarşistler kısaca çok sayıda farklı kesim protesto gösterileri yapıyor.

Akşam Gazetesi
İstanbul İçin "İsyan" Vakti

MF toplantısına sadece hükümet ve bankacılar değil sokaklar da hazırlanıyor. Hafta boyunca İstanbul'un birçok yerinde protesto gösterilerine tanık olacağız. Öğrenciler, işçi ve memur sendikaları, sanatçılar, avukatlar, işsizler, anarşistler kısaca çok sayıda farklı kesim protesto gösterileri yapıyor.

En geniş katılımlı eylemleri işçi ve memur sendikaları ile meslek örgütlerinin oluşturduğu platform yapacak. DİSK, KESK, TMMOB ile Türk Tabipleri Birliği, 'IMF elini cebimizden çek' temalı eylemlerde bulunacak. Sendikaların önderlik ettiği ancak farklı kesimlerin de katılacağı en büyük protesto gösterisi 6 Ekim Salı günü.  Taksim Gezi Parkı'nda başlayacak olan eyleme yerli ve yabancı çok sayıda kişi katılacak. İşçilerin eylemleri hafta boyunca panel, konser, toplantı, tiyatro gibi etkinliklerle devam edecek.

Sahne senin İstanbul!

Protesto gösterilerinin en renkli kısmını "Direnİstanbul" platformu altında toplanan grup gerçekleştiriyor. "Direniş Haftası" adlı etkinlikle yoğun eylemlere başlayan grup, hafta boyunca konser, yürüyüş, paneller düzenleyecek. Direnİstanbul 3 Ekim'de Taksim'de yerli ve yabancı çok sayıda grubun katılımıyla konser de verecek. Grup adına konuşan ve adının Zehra Zühre olduğunu söyleyen bir aktivist "Biz IMF ve Dünya Bankası'nı iyileştirmeyi değil kaldırmayı istiyoruz" diyor.

Alternatif politikaların anlatılacağı toplantılar da etkinlikler arasında yer alıyor. Alman Heinrich Böll Vakfı'nın İstanbul Temsilciliği tarafından 4 Ekim'de Bilgi Üniversitesi'nde düzenlenecek olan panele ünlü akademisyenler katılacak. Vakfın koordinatörü Erkin Erdoğan "Sokağa da çıkacağız ama bu kurumları neden eleştirdiğimizi, karşı çıktığımızı, karşı tezlerimizi de anlatmamız gerekiyor" diyor.

Çarşı IMF'ye de karşı

IMF karşıtları arasında Beşiktaş'ın dünyaca ünlü taraftar grubu Çarşı da yer alıyor. Farklı kesimlerin düzenlediği eylemlere destek verecek olan Beşiktaşlılar, 3 Ekim Cumartesi günü İnönü Stadı'nda oynanacak Beşiktaş-Denizli maçında da IMF ve Dünya Bankası'nı  protesto edecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-icin-isyan-vakti_72889.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!