Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul Kayabaşı Projesinde Değişiklik

TOKİ, İstanbul-Kayabaşı'nda kurmayı planladığı toplam 60 bin konutluk projede, ''çevreye daha duyarlı ve sürdürülebilir şehir'' kurmak amacıyla değişikliğe gitti. ODTÜ ve Küçükçekmece belediyesi ile ortak çalışılan yeni projeye olanak sağlamak amacıyla TOKİ, Kayabaşı'nda konut yapımı için düzenlediği 9 ihaleden 6'sını iptal etti.

yapi.com.tr
İstanbul Kayabaşı Projesinde Değişiklik

/FONT>

Kayabaşı Toplu Konut Alanı İmar Planı'nda, ''bahçe sulaması amacıyla yağmur suyu depolama sistemi yapılmasının'' plan notu olarak zorunlu kılındığını bildiren Özkan Aydemir, bu alanda inşa edilecek binlerce konutun günde yaklaşık 12,5 bin metre küpün üzerinde atıksu üreteceğinin hesaplandığını, bölgede kurulacak bir atıksu arıtma tesisi el arıtma ve geri dönüşüm tekniklerinden de yararlanılmasının düşünüldüğünü söyledi.

Aydemir, su tasarrufuna katkıda bulunmak amacıyla, konut inşaatlarında, fotoselli bataryalar, termostatik duş bataryaları, kademeli rezervuarlar kullanılmasının öngörüldüğünü, böylece, yılda 2,4 milyon metreküp temiz su, 2 milyon 590 bin metre küp atık su tasarrufunun sağlanmasının hedeflendiğini belirtti. Konutlarda, bina maliyetini yüzde 5 artırmasına karşın yüzde 50 yakıt tasarrufu sağlayan mantolama ve ısı yalıtımı yapılmasına özel önem verileceğini anlatan Aydemir, güneş pillerinden elde edilecek elektrik enerjisi ile binaların ortak alanlarının, yeşil alanların, yürüme yollarının, trafik lambalarının, otoparkların aydınlatılabileceğini kaydetti.

Kayabaşı'nda 200-250 bin nüfus yaşayacak

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar da Kayabaşı'nın, kentsel tasarıma dayalı, dünya standartlarında, iddialı bir proje olacağını, İstanbul'un en büyük meydanları ve en geniş yeşil alanlarının burada yapılacağını kaydetti. Verilen bilgiye göre, 200-250 bin nüfusun yaşayacağı şekilde düşünülen Kayabaşı'nda, 2 bin 305 yatak kapasiteli sağlık tesis alanı, 2 bin 247 derslik kapasiteli ilköğretim tesis alanı, 500 derslik kapasiteli kreş alanı, bin 254 derslik kapasiteli ortaöğretim tesis alanı, 246 derslik kapasiteli meslek lisesi alanı planlandı.

Bölgede, 17 adet Gülhane Parkı büyüklüğünde park ve spor alanı, 12 adet İSKİ Genel Müdürlüğü binası büyüklüğünde teknik altyapı alanı, 8 adet Ankara Adliyesi büyüklüğünde resmi kurum alanı, 16 adet Ali Sami Yen Stadı büyüklüğünde rekreasyon alanı, 7 adet Atatürk Kültür Merkezi büyüklüğünde kültürel tesis alanı ayrılması öngörülüyor.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-kayabasi-projesinde-degisiklik_64265.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!