Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul Kent Müzesi'nin Yapımına Başlandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek İstanbul Kent Müzesi'nin yapımına başlandı. Dünya çapında olacak müzede İstanbul’un 8 bin 500 yıllık hikayesi 3 boyutlu anlatılacak.

yapı.com.tr
İstanbul Kent Müzesi'nin Yapımına Başlandı!

Yeni Şafak'ın haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) dünya çapında bir müze inşa etmek için kolları sıvadı. Medeniyetlere ev sahipliği yapan İstanbul'un 8 bin 500 yıllık hikayesi bir müzede anlatılacak. İstanbul'un tarih boyunca geçirdiği evreleri tüm yönüyle ele alan İstanbul Kent Müzesi, Topkapı'da Panorama 1453'ün hemen yanında üstü İBB Sosyal Tesisi, altı minibüs garajı olarak kullanılan alana inşa ediliyor.

İlk ve bugünkü halleri

Müzenin içerisinde büyük bir İstanbul maketi olacak. Makette İstanbul'un önemli simgeleri yer alacak. Ayrıca Ayasofya, Beyazıt Kulesi, Galata gibi ilk yapıldığına nazaran eklemeler, değişiklikler yapılan önemli tarihi eserlerin ilk halleri ve şimdiki halleri yan yana sergilenecek. Bizans, Osmanlı döneminde mahalle yaşamı, insanların kılık kıyafetleri, pazar alanları, kullanılan araçlar sembolik olarak canlandırılacak. Farklı dönemlerin yansıtılacağı odalara giren ziyaretçiler bir anda kendilerini o dönemin içinde bulacak.

Önemli simgeler

İstanbul'un 39 ilçesinden önemli simgeler de yer alacak. Animasyon, grafik ve diorama tekniklerinin kullanılacağı müzede İstanbul, sadece tarihi eşyalarla değil 3 boyutlu yaşayan bir tasarımla anlatılacak. Kent Müzesi bu özelliğiyle de alışılmışın dışında bir konsepte sahip olacak. Animasyon, grafik ve diorama teknikleri kullanılarak İstanbul'un hikayesi 3 boyutlu yaşayan tasarımlarla anlatılacak.

Animasyon, grafik ve diorama teknikleri kullanılarak İstanbul'un hikayesi 3 boyutlu yaşayan tasarımlarla anlatılacak.

Yaşam alanı olacak

Kent Müzesi, 38 bin metrekare inşaat alanına ve 45 bin metrekare kalıcı açık alana sahip olacak. 6 bin 763 metrekare kalıcı ve bin 460 metrekare geçici sergi alanına, 7 bin 600 metrekare terasa sahip olacak. Ayrıca kütüphane, çocuk atölyesi, gösteri salonu, kafe ve restoranlar bulunacak. Müze inşaatının gelecek yıl içinde bitirilmesi planlanıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-kent-muzesinin-yapimina-baslandi_155483.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!