Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul Okulları Depreme Tam Olarak Hazır Değil

Öğrenciler hafta başında açılacak okullar için hazırlıklarını tamamlıyor ancak okullar olası bir depreme tam olarak hazırlıklı değil. 17 Ağu

NTV-MSNBC



b>Öğrenciler hafta başında açılacak okullar için hazırlıklarını tamamlıyor ancak okullar olası bir depreme tam olarak hazırlıklı değil.

17 Ağustos depreminin üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, 60’ı resmi ihaleyle, gerisi bağışçılar eliyle 130 okulun güçlendirme çalışmalarını tamamlayabildi.

Birinci derece deprem riski altındaki Avcılar’da çürük okul binaları elden geçti. Milli Eğitim Müdürlüğü, Avcılar’ın ardından Küçükçekmece’yi pilot ilçe seçti. Küçükçekmece’den sonra sıra, risk altındaki 10 ilçenin okullarına gelecek.

İLK HEDEF 370 OKUL
İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hedefi, ilk etapta güçlendirilmesi gereken 370 okulun tümüne birden el atmak. Ancak buna bürokrasi ve kaynak engeli izin vermiyor.
İstanbul’da 12 ilçede toplam 370 onarılacak okul bulunduğu belirten İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, “Tabii bunların tamamını bir anda yapma şansımız olmaz. Yol haritasında her şey bir düzen içerisinde bir planda yapılır” diye konuştu.

455 OKUL ACİL GÜÇLENDİRME İSTİYOR
Balıbey’in sözünü ettiği yol haritasına göre 10 ilçede 455 okul binası acil güçlendirme istiyor. Bunun için gereken para, 88.5 trilyon lira. Avcılar ve Küçükçekmece’yle birlikte okulların güçlendirilmesinin maliyeti 100 trilyona çıkıyor.
Yeni okullar teselli kaynağı olarak görülüyor. Ancak yeni deprem yönetmeliğinin çıktığı 1998’den önceki binalar için aynı şey söylenemiyor. Uzmanlara göre eski binaların çoğunda binayı ayakta tutacak temel de yok, beton ve demir de...

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-okullari-depreme-tam-olarak-hazir-degil_5756.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!