Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul, 'Sosyal Performans'ta Ağrı ile Yarışıyor

Türkiye'nin Şehirleri Sürdürülebilirlik Araştırması'na göre, iş dünyasının gözünden Türkiye'nin sürdürülebilirlik açısından parlayan illeri Eskişehir, Kayseri, Konya ve Bursa çıkarken, İstanbul bu sıralamada 24, İzmir 6, Ankara ise 11. sırada yer aldı. 29 ilin yer aldığı sıralamalarda İstanbul, sürdürülebilirlikte 24, çevre performansında 15,

yapi.com.tr / AA
İstanbul, 'Sosyal Performans'ta Ağrı ile Yarışıyor

Türkiye'nin Şehirleri Sürdürülebilirlik Araştırması'na göre, iş dünyasının gözünden Türkiye'nin sürdürülebilirlik açısından parlayan illeri Eskişehir, Kayseri, Konya ve Bursa çıkarken, İstanbul bu sıralamada 24, İzmir 6, Ankara ise 11. sırada yer aldı. 29 ilin yer aldığı sıralamalarda İstanbul, sürdürülebilirlikte 24, çevre performansında 15, ekonomik performansta 22, sosyal performansta Ağrı'nın bir sıra önünde 28 ve yaşam kalitesinde 22'nci sırada yer aldı.
    
MasterCard ve Boğaziçi Üniversitesinin ortaklaşa çalışması, Frekans Araştırma Şirketinin katkılarıyla gerçekleştirilen 'Türkiye'nin Şehirleri Sürdürülebilirlik Araştırması'nın sonuçlarının açıklandığı toplantıda MasterCard Güneydoğu Avrupa Genel Müdürü Mete Güney, dünyada yaşanan değişim içinde sadece firma ve ülkelerin değil, bölge ve şehirlerin de rekabet içinde olduğunu anlattı. Araştırmayla şehirlerin güçlü yönleriyle, geliştirmesi gereken yönleri ortaya koymayı hedeflediklerini, Türkiye şehirlerindeki sürdürülebilirliğin hangi boyutlarda incelenmesi ve hangi boyutlara dikkat edilmesi gerektiğini ortaya koyduklarını belirten Güney, ''Çalışmayı Türkiye'deki yerel ve ulusal boyuttaki tüm paydaşlarla paylaşacağız. Amacımız bu çalışmanın sonuçlarının çok iyi değerlendirilmesi ve buradan geliştirilecek yeni projelerin şehirlerin gelişmesine katkıda bulunması... Umarız, çalışmadan çıkacak sonuçlar sayesinde Türkiye'nin şehirleri küresel ticaret merkezleri sıralamasında hak ettikleri yere ulaşır'' dedi.
    
Sonuçları açıklayan Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Refik Erzan, araştırmanın 81 ilde bugüne kadar yayımlanmış istatistiki verilerin tek tek incelenmesinin yanı sıra Türkiye'nin her bölgesini temsil eden 29 ilde büyüklü küçüklü her sektörden işyerlerinde 3 bin 165 yöneticiyle yapılan anket çalışması sonucu iş dünyasının kendi illeriyle ilgili bakış açısını ortaya koyduğunu belirtti. Araştırmanın illerin ekonomik, sosyal ve çevresel boyutlardaki başarılarını ölçerek bu 3 boyutu sürdürülebilirlik şeklinde tanımladığını ve illere statik değil dinamik şekilde baktıklarını ifade eden Erzan, ''Amacımız sürdürülebilir bir kalkınma için politika oluşturma sürecine katkıda bulunmak...'' dedi.
    
Erzan'ın araştırmanın en çarpıcı bulgularına ilişkin verdiği bilgiye göre, mega kentler olarak anılan İstanbul, Ankara ve İzmir'in istatistiki verilerde en üst sıralarda yer almasına karşın şehirlerdeki yöneticilerin değerlendirmelerinde alt sıralarda düşmesi oldu.
   
İş dünyası İstanbul'u başarılı bulmuyor
   
Araştırmaya göre, ekonomik alanda Türkiye'nin en önde gelen şehri İstanbul, kendi iş dünyasının gözünde aynı başarıyı gösteremiyor. İş dünyası özellikle çevre alanında kentin bugünkü durumundan ve gelecek yıllarda sergileyeceği performanstan umutsuz. Ulaşım sorunu, nüfus yoğunluğu İstanbul'un diğer eksileri olarak görülüyor.
 Büyükşehir statüsü, tarihi dokusu, sosyal kültürel faaliyetlerin bolluğu ve doğal güzellikler İstanbul'un artıları olarak gösteriliyor ancak bu artıların korunmasının gerektiğinin altı çiziliyor. İstanbul sürdürülebilirlik alanında 29 il içinde 24., ekonomik performansta 15., sosyal performansta ve yaşam kalitesinde 22., çevre performansında da 28. sırada yer alıyor.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-sosyal-performansta-agri-ile-yarisiyor_86935.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!