Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul, Tehlikeli Listeye mi Düşüyor

2010 Yılı Avrupa Kültür Başkenti seçilen İstanbul, "Dünya Mirası" listesinden "Tehlikede Olan Dünya Mirası" listesine düşme tehlikesiyle karşı karşıya. UNESCO, 6 ay sonra İstanbul’un kültürel varlıkları korumada yeterli çalışma yapıp yapmadığını, İlerleme Raporu’yla açıklayacak.

Hürriyet Gazetesi



010 Yılı Avrupa Kültür Başkenti seçilen İstanbul, "Dünya Mirası" listesinden "Tehlikede Olan Dünya Mirası" listesine düşme tehlikesiyle karşı karşıya. UNESCO, 6 ay sonra İstanbul’un kültürel varlıkları korumada yeterli çalışma yapıp yapmadığını, İlerleme Raporu’yla açıklayacak. İstanbul bu sınavı geçemezse UNESCO’nun temmuz toplantısında "Dünya Mirası" listesinden çıkarılıp "Tehlikede Olan Dünya Mirası" listesine alınacak.

UNESCO’nun bir kolu olan Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi’nin (ICOMOS) Türkiye üyesi Prof. Dr. Zeynep Ahunbay, İstanbul’un "Tehlikede Olan Dünya Mirası" listesine alınmasının 1 yıl önce karar aşamasına geldiğini, ancak İstanbul Valiliği, sivil toplum kuruluşları ve Büyükşehir Belediyesi’nin kararlı tutumlarıyla yeni süre aldığını söyledi.

Bütün ülkeler kendi değerlerini dünya mirası listesinde görmek için çaba sarf ederken, "Tehlikede Olan Dünya Mirası" listesine düşmenin büyük yanlış olacağını belirten Prof. Ahunbay, "UNESCO uzmanları, Dünya Mirası listesindeki İstanbul’da Topkapı Sarayı, Ayasofya, Hipodromu kapsayan tarihi yarımadanın doğu ucundaki kısım, Süleymaniye, Zeyrek ve surların onarımını sürekli gözetliyor" dedi.

İstanbul Vali Yardımcısı Taşbaşı ise Şubat’ta bir sınavdan geçeceklerini belirterek, "Hem Avrupa Kültür Başkenti seçilip hem de Dünya Miras listesinden düşersek bu çok büyük bir çelişki olur" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-tehlikeli-listeye-mi-dusuyor_55865.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!