Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul Yavaş Yavaş Satılıyor!

İETT arazisi satışıyla kasasına 705 milyon dolar koyan belediye, yeni satışlar için liste hazırladı. Önümüzdeki 2 yıl içinde Swiss Otel ve Hyatt Regency otellerinin arsalarının da aralarında bulunduğu 8 önemli nokta satışa sunulacak.

Vatan Gazetesi
İstanbul Yavaş Yavaş Satılıyor!

b>İETT arazisi satışıyla kasasına 705 milyon dolar koyan belediye, yeni satışlar için liste hazırladı. Önümüzdeki 2 yıl içinde Swiss Otel ve Hyatt Regency otellerinin arsalarının da aralarında bulunduğu 8 önemli nokta satışa sunulacak. Satılacak yerler arasında Çapa Tıp Fakültesi’nin arazisi, Sultanahmet Adliyesi ve Bayrampaşa Cezaevi de var.

Büyükşehir Belediye yetkilileri gelir tahmini için bugünden birşey söylemenin zor olduğunu belirtseler de 8 noktanın satışından asgari 4-5 milyar dolarlık gelir sağlanması planlanıyor.

Sultanahmet Adliye Binası: İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Adalet Bakanlığı’nın yaptığı anlaşmaya göre İstanbul Adliyesi, Büyükşehir’e devredildi. Bunun karşılığında Adalet Sarayı yapılması için Adalet Bakanlığı’na Çağlayan’da yer gösterildi. Turizm merkezi olan Sultanahmet’te Adliye Binası’na turizm imarı verilecek ve satışı gerçekleştirilecek.

Çapa Tıp Fakültesi: Başakşehir Taşocakları mevkiinde 1 milyon 400 bin metrekare alanlı araziye Türkiye’nin en büyük sağlık kompleksi inşa edilecek. Çapa Tıp Fakültesi buraya taşınacak. Fakültenin bulunduğu araziye ise turizm ve kongre merkezi imarı verilerek satışı gerçekleştirilecek.

Bayrampaşa Cezaevi: Adalet Bakanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde cezaevi Silivri’ye taşınacak. Bayrampaşa Cezaevi ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devredilecek. Bayrampaşa Cezaevi’nin komşusu Morgan Stanley’in ortağı olduğu Multi Türkmall tarafından 500 bin metrekare alanda yapılan İstanbul’un en büyük alışveriş merkezi Form İstanbul. Bayrampaşa Cezaevi de ticaret imarı ile satılacak.

Hyatt Regency: Mülkiyeti İBB’ye ait olan arazi otel yapılmak üzere kiralanmıştı. Kira sözleşmesi bitmeden mülkiyetin satışı gündemde.

Swissotel: Geçen yıl Fiba Holding’in patronu Hüsnü Özyeğin’in işletmesini devraldığı Swissotel’in arsa mülkiyeti de belediyenin. Belediye Hyatt Regency gibi burayı da satmayı planlıyor. Aynı şekilde hem kendisine kaynak sağlayacak hem de kiracının işini kolaylaştıracak.

Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nün arazisi: Şu an Belediye’nin satış listesindeki en değerli arsa olarak gösteriliyor. Maslak-Sarıyer hattındaki yaklaşık 100 bin metrekare alanlı arazi süper deniz manzaralı.

Çobançeşme: Çobançeşme’deki yaklaşık 200 dönümlü arazi 20 yıllığına kiralanmıştı. Burası da satılarak kaynak yaratılacak.

Yedikule: Bir zamanlar İETT Gazhanesi olarak kullanılan 30 bin metrekare alanlı arsa da satılacaklar arasında. Arsa deniz manzaralı. Turizm ve ticaret imarı verilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-yavas-yavas-satiliyor_53012.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!