Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul Yıldız Gibi Parlayacak

Ekonomik kriz sırasında yayımlanan tasarruf genelgesi doğrultusunda 'kararan' İstanbul, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın özel izniyle yeniden aydınlat

Radikal
İstanbul Yıldız Gibi Parlayacak

konomik kriz sırasında yayımlanan tasarruf genelgesi doğrultusunda 'kararan' İstanbul, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın özel izniyle yeniden aydınlatılıyor. İstanbul kent siluetinin değişmez parçası olan cami ve Boğaz köprüleri, özel projeksiyonlarla ışıklandırılacak.

2000 yılında yayımlanan enerji tasarruf genelgesine göre İstanbul'daki tarihi yapılar, sadece özel günlerde aydınlatılıyordu. Turizmin geliştirilmesi için tasarruf genelgesindeki tarihi ve kültürel eserlerin aydınlatılmasını öngören maddesi değiştirilerek, başta Sultanahmet ve Süleymaniye olmak üzere 71 tarihi cami ve Boğaz köprüleri, sadece özel günlerde değil her akşam kesintisiz aydınlatılacak. Boğaz köprülerini aydınlatmanın yıllık maliyetinin 150 milyar lirayı bulacağı, cami aydınlatmalarının maliyet hesaplamasının da hazırlandığı öğrenildi.

2000 yılındaki yayımlanan tasarruf genelgesinde, şöyle denilmişti: "Tarihi yerler, resmi daire ve belediyelerin dış görünümlerinin dekoratif amaçlı aydınlatmaları özel günler dışında yapılmayacak."

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-yildiz-gibi-parlayacak_16980.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!