Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul’a ‘Afet Projesi’

İstanbul’un afetlere karşı dayanıklı hale getirilmesini amaçlayan “İstanbul projesi” için çalışmalar başlıyor. Proje, afet yönetimini ve kritik tes

NTV-MSNBC



b>İstanbul’un afetlere karşı dayanıklı hale getirilmesini amaçlayan “İstanbul projesi” için çalışmalar başlıyor. Proje, afet yönetimini ve kritik tesislerin güçlendirilmesini amaçlıyor.
Proje, 25 Eylül’de İstanbul’da yapılacak geniş katılımlı bir toplantıda masaya yatırılacak.
Başbakanlık Proje Uygulama Birimi’nce hayata geçirilecek olan proje için Dünya Bankası da finansman desteği sağlayacak. Devlet Bakanı Faruk Bal’ın başkanlık edeceği toplantıda, ne kadar kaynak gerektiği tespitinde de bulunulacak.
İstanbul projesi ile, teknik ve kurumsal açıdan afete karşı yönetim kapasitesinin iyileştirilmesi amaçlanıyor. Proje kapsamında, sosyal, teknik ve ekonomik kriterler dikkate alınarak temel riskleri azaltan yatırımlar tanımlanacak ve öncelikler belirlenecek. Yollar, haberleşme sistemleri, elektrik, doğalgaz, su şebekeleri, okul, hastane gibi hayati öneme sahip kritik tesisler güçlendirilecek. İstanbul projesi, konut sahiplerinin kendi özel kaynaklarını, oturdukları yapıların güçlendirilmesine yönlendirecek bir sistem oluşturulmasını da amaçlıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbula-afet-projesi_1831.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!