Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul'a 'Mimar' Bir Başkan: Dr. Kadir Topbaş...

28 Mart Yerel Seçimleri'nin resmi olmayan sonuçlarına göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mimar Kadir Topbaş, 1994'den beri belediyec

İBB
İstanbul'a 'Mimar' Bir Başkan: Dr. Kadir Topbaş...

b>28 Mart Yerel Seçimleri'nin resmi olmayan sonuçlarına göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mimar Kadir Topbaş, 1994'den beri belediyecilikle iç içe...

1945 Artvin Yusufeli doğumlu olan Kadir Topbaş, sırasıyla İlahiyat Fakültesi ve Mimarlık Fakültesi'ni bitirdi. Doktorasını, İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü'nde yaptı. Uzun yıllar "Serbest Mimar" olarak çalıştı.


1994-1998 yılları arasında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığını yaptı. Aynı yıllar, Büyükşehir'e bağlı saray, kasır ve tarihi eserlerin restorasyonunun gerçekleşmesine katkıda bulundu. Ayrıca, Kültür Bakanlığı İstanbul 1. Anıtlar Kurulu Başkan Yardımcılığı'nı üstlendi.

1948 yılından günümüze faaliyetine devam eden "Tarihi Saray Muhallebicisi" adıyla bilinen aile şirketlerinin bir süre yöneticiliğini yaptı. 1999 yılında Beyoğlu Belediye Başkanlığı'na seçildi. Görevi sırasında, İstanbul'a model olabilecek 'Güzel Beyoğlu' projesini hayata geçirdi.

Mimari projesini kendisinin çizdiği "Kentsel Dönüşüm ve Sosyal Rehabilitasyon" çalışmaları çerçevesinde Kasımpaşa'da, Kapalı Spor Salonu Kompleksi, eğitim birimi ve Sosyal Tesisleri hizmete sundu.

"Hayatım İstanbul" diye ifade ettiği ve "Hizmetlerin en güzeline layık" gördüğü İstanbul'u dünya mega-kentleriyle yarışan bir şehir yapmayı hedefleyen Topbaş'ın, Bilgi Üniversitesi ile beraber çıkardığı "Beyoğlu: Kültürleri Buluşturan Kent", Tarih ve Çevre Vakfı (TAÇ) ile birlikte hazırladığı, "Geçmişten Günümüze Beyoğlu 1-2", ayrıca "Anılarda Beyoğlu" adlı eserleri bulunuyor.

Aynı zamanda Tarih ve Çevre Vakfı (TAÇ) Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Üyesi olan Kadir Topbaş, evli ve üç çocuk babası...

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbula-mimar-bir-baskan-dr-kadir-topbas-_10264.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!