Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul’a Yeni Metro Hattı Geliyor

İstanbul genelinde toplam 60 kilometrelik yeni metro hattı projesi tasarlamak için düğmeye basıldı.

yapi.com.tr
İstanbul’a Yeni Metro Hattı Geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2017 içinde yapılan Kaynarca-Pendik-Tuzla, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe, Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli, Kirazlı-Halkalı, Başakşehir-Kayaşehir ve Mahmutbey-Bahçeşehir metro hatlarının ihalelerini Ocak ayı başında iptal ettiğini duyurmuştu. Sözcü gazetesinden Özlem Güvemli'nin haberine göre, Kadir Topbaş döneminde hazırlanan 76,9 kilometrelik projelerin ihale bedeli 12 milyar 859 milyon TL idi ve finansmanı için 925 milyon avro tutarında dış borçlanmaya gidilecekti.

İhale 29 Ocak’ta
6 ihalenin ekonomik olmadığı gerekçesi ile iptal edilmesinden günler sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Daire Başkanlığı, yeni bir ihale ilanı yayınladı. Yayınlanan ihale ilanına göre İstanbul genelinde 60 kilometrelik raylı sistem hattı ile istasyon ve depo sahası gibi yapıların tasarımı için danışmanlık hizmeti alınacak. İhale 29 Ocak günü yapılacak. “Belli istekliler arasında” yapılacak ihaleye konsorsiyumlar katılamayacak.

Yapılacak ön yeterlik değerlendirmesi sonucunda, yeterlikleri tespit edilenler arasından 10 aday teklif vermek için davet edilecek. 60 kilometrelik yeni metro hattı projesi tasarımı için verilen süre 3 yıl olarak belirlendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bu ihalenin iptal edilen 6 metro hattı ile ilgili olmadığını, yeni planlanan hatlar için bir ön çalışma olduğunu açıkladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbula-yeni-metro-hatti-geliyor_162659.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!