Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul'da Depreme Hazırlık için 1 Milyar TL Harcandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 17 Ağustos 1999'da meydana gelen Marmara Depremi'nin ardından kenti depreme karşı hazırlamak için başlattığı çalışmalar kapsamında bugüne kadar 1 milyar 19 milyon TL harcadı. Şehrin ilkyardım, su, gıda, enerji ve iletişim ihtiyaçları için alternatif projeler geliştirildi.

Zaman Gazetesi
İstanbul'da Depreme Hazırlık için 1 Milyar TL Harcandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 17 Ağustos 1999'da meydana gelen Marmara Depremi'nin ardından kenti depreme karşı hazırlamak için başlattığı çalışmalar kapsamında bugüne kadar 1 milyar 19 milyon TL harcadı. Şehrin ilkyardım, su, gıda, enerji ve iletişim ihtiyaçları için alternatif projeler geliştirildi.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi verilerine göre, kenti deprem riskine hazırlamak için yapılan çalışmalar kapsamında, deprem dönüşümü için 439,39 milyon TL, itfaiye araçları için 230 milyon TL, Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) için 54 milyon TL, Avrupa ve Anadolu yakası mikrobölgeleme rapor ve haritaları, deprem tehlike ve tsunami tehlike haritaları için 52 milyon TL, acil durum haberleşmesi için 14,6 milyon TL ve diğer çalışmalarla birlikte toplam 1 milyar 19 milyon TL harcama yapıldı. İstanbul'un 2 yakasında birer afet deposu oluşturuldu. 2 bin 500 adet acil sağlık seti hazırlandı. Sokaklara 4 bin 450 yangın musluğu konuldu, günde 20 bin kişiye 2 çeşit yemek verebilecek seyyar mutfak, günde 250 bin kişiye yemek çıkabilecek lojistik merkez oluşturuldu. Ayrıca doğalgaz kesildiğinde LPG ile 1 hafta çalışabilecek 3 büyük ekmek üretim tesisi kuruldu.

71 helikopter pisti yapıldı, feribotların yüzer hastane olarak hizmet vermesi planlandı, ayrıca seyyar hastane kurulması çalışmaları da sürdürülüyor.

Yangın risk haritası, tsunami tehlike haritası tamamlandı.

10 riskli ilçede bina taraması yapılarak 6 ilçede sonuçlandırıldı. 6 ilçede toplam 146 bin 987 binadan 42 bin 500'ünün riskli olduğu tespit edildi.

Çalışmada 9 bin 538 binadan 7 bin 300'ü (yüzde 77) riskli tespit edilen Güngören ilçesi en riskli ilçe çıkarken, 20 bin 424 binadan 15 bini (yüzde 73) riskli olarak tespit edilen Bahçelievler ise ikinci yüksek riskli ilçe oldu. Tarama çalışması yapılan ilçeler arasında risk sıralamasında 19 bin 973 binadan 6 bin 150'si (yüzde 31) riskli tespit edilen Bayrampaşa üçüncü, 53 bin 138 binanın 9 bini (yüzde 17) riskli tespit edilen Küçükçekmece dördüncü, 16 bin 30 binadan 2 bin 300'ü (yüzde 14) riskli tespit edilen Zeytinburnu beşinci, 27 bin 884 binadan 2 bin 750'si (yüzde 10) riskli görülen Fatih ise altıncı sırada yer aldı. Tarama çalışmaları önümüzdeki dönemde Esenler, Bağcılar, Beyoğlu ve Fatih ile birleştirilen Eminönü'nde yapılacak.

Depreme yönelik yapılan dönüşüm çalışmaları kapsamında ilk deprem odaklı kentsel dönüşüm çalışması Zeytinburnu Sümer Mahallesi'nde başladı.

Acil durum haberleşmesi için 14,6 milyon TL harcanarak 9 olan deprem izleme ve kayıt istasyon sayısı 18'e çıkarıldı. Resmi birimler için 119 telefonlu uydu haberleşme şebekesi kuruldu.

Yeni telsiz röle istasyonlarıyla Silivri'den Şile'ye kadar kentin her yeri kapsama alanına alındı.

Elektrik kesintisine karşı gerekli donanımlar tamamlandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbulda-depreme-hazirlik-icin-1-milyar-tl-harcandi_81976.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!