Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İstanbul’da Her 3 Binadan 1’i Depreme Dayanıksız

1999’da meydana gelen depremin yıl dönümünde uzmanlar bir kez daha uyardı: "Hazır değiliz. Olası Marmara Depremi 28 milyonu etkileyecek."

yapi.com.tr
İstanbul’da Her 3 Binadan 1’i Depreme Dayanıksız

Marmara’da 17 Ağustos 1999’da meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki depremin yıl dönümünde, deprem gerçeği bir kez daha hatırlandı. 550 aktif fayın olduğu ülkede, önlemlerin yetersizliği ve ihmaller ufak bir depremi bile can ve mal kaybıyla sonuçlandırıyor. Felaketin göz göre göre geldiği yerlerden biriside 16 milyon yurttaşın yaşadığı İstanbul.

BirGün’de yer alan habere göre; KİPTAŞ Loca Mahal Anahtar Teslim Töreni’ne katılan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 22’nci yıldönümünde ölenleri andı. “İstanbul’da her üç binadan biri depreme dayanıksız.” diyen İmamoğlu, “İstanbul’un tehlike ve risk haritalarını çıkarttığımızda envanterimiz bizi mutlu edecek seviyede değil. 2018’de yapılan tahmin çalışmasında İstanbul’da 50 bin civarında bina, ağır ve çok ağır hasar alacak. Şu an elde ettiğimiz veriler ne yazık ki 2018’e göre daha fazla olduğu ortaya çıkıyor. Bu aslında çok ağır ya da ağır hasarlı diye tanımlayacağımız bina sayısının 130 binlere, ulaşacağını tahmin ediyoruz.” şeklinde konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbulda-her-3-binadan-1i-depreme-dayaniksiz_186619.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!