Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İstanbul’da Olaylı Yıkım Devam Ediyor

İstanbul'un Beykoz ilçesine bağlı Tokatköy Mahallesi'nde kentsel dönüşüm ısrarı devam ediyor. Sabahın erken saatlerinde evlerin kapısı kırılarak tahliye başladı.

yapi.com.tr
İstanbul’da Olaylı Yıkım Devam Ediyor

İstanbul'da Beykoz Tokatköy Mahallesi'nde belediyenin yıkım ısrarı devam ediyor. Geçen hafta yaşananlardan ayrı şekilde bu sefer polisler sabah erken saatlerde değil, gece saatlerinde, 03.00 sularında mahalleye gelmeye başladılar. Sabah saatlerinde ise yıkım işlemleri için tahliyeler başlatıldı. Fakat bazı evler boş değil ve içlerinde oturanlar var.

Sözcü’den Fırat Fıstık’ın haberine göre; Beykoz Belediyesi tarafından yıkım emri verilen binaların kapıları kırılarak içeri girildi, vatandaşlar zorla dışarı çıkartıldı. Bu sırada yine evlerinin çatısına çıkarak tepki gösterenler de oldu. Bazı vatandaşların eşyaları ise belediye görevlileri tarafından sokağa atıldı.

Davalar sonuçlanmadan yıkmak istiyorlar
Mahalleden görüntüler paylaşan semt sakini Ahmet Kanbur, “Öncelikle kentsel dönüşüm için imar planı gerekiyor. Zaten burası rezerv alan ilan edildi. Bizim toplam 90 tane davamız var. Bunun içinde yıkım ve tahliye için yürütmeyi durdurma davaları da var. Ana davada bilirkişi rapor hazırladı ve hukuka aykırılığı ortaya koydu. Zaten bundan sonra hızlandılar. Taciz, baskı arttı. Çünkü bir an önce hiçbir engelle karşılaşmadan burayı yıkıp bitirmek istiyorlar.” dedi.

Pazartesi günü, yürütmeyi durdurmayla ilgili iki tane davası olan bir ailenin evininin tahliye edilip yıkıldığını belirten Kanbur, “Şimdi mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı gelirse ne olacak?” diye sordu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbulda-olayli-yikim-devam-ediyor_192119.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!