Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İstanbul'da Toplu Taşıma Araçları Dezenfekte Ediliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı toplu taşıma araçlarında dezenfeksiyon çalışması yaptı.

yapi.com.tr/AA
İstanbul'da Toplu Taşıma Araçları Dezenfekte Ediliyor

İBB ekipleri, Kadıköy, Eminönü, Beşiktaş, Sultanbeyli, Mecidiyeköy ve bazı peronlarda, İETT ve özel halk otobüslerini sefer aralarında dezenfekte etti. Çalışmada, İBB Sağlık Daire Başkanlığından onaylı dezenfeksiyon sıvısı kullanıldı.

Çalışmaların salgın hastalıklara karşı toplu taşıma araçlarındaki riski azaltmaya yönelik olduğu belirtildi.

Otobüs şoförü Taner Bal, koronavirüse karşı önlem alınmasının iyi olduğunu ifade ederek, "Önlemi baştan almak iyi. Koronavirüs ülkemizde bekleniyordu. Bunun için önlemler önceden alınmıştı. Ekipler İETT otobüslerinde dezenfekte çalışması yapıyor. Bu çalışmalar ortak kullanım alanı olan okul ve camilerde de yapılmalı." diye konuştu.

Başkentte toplu taşıma araçları ilaçlandı
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, minibüsler günlük olarak, "Geniş Spektrumlu Virüsidal Dezenfektan" ile iç ve dış sterilizasyon işlemine tabi tutuldu.

Ankara zabıtası kontrolünde, Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası ve özel bir temizlik firmasının iş birliğiyle yapılan ilaçlama ve temizlik çalışmaları, tüm minibüslere uygulandı.

Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç'un değerlendirmesine de yer verilen açıklamada, EGO, özel halk otobüsleri, metro, teleferik ve ANKARAY vagonlarında başlatılan hijyen çalışmalarının ardından, Minibüsçüler Esnaf Odasına da yazılı bildirimde bulunarak, her gün araçların iç dış temizliğinin yanı sıra iç kısımlarda da salgın hastalık riskine karşı kimyasal ve biyolojik temizlik yapılmasının istendiği aktarıldı.

Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Genel Sekreteri Erşan Ağören de başkent genelinde hizmet veren minibüslerin her gün temizlendiğini bildirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbulda-toplu-tasima-araclari-dezenfekte-ediliyor_179036.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!