Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Konteyner Kentte Yaşayan Depremzedeler için Koronavirüs Tedbiri

Elazığ'da belediye tarafından Çin'de ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı depremzedelerin geçici olarak kaldıkları konteyner kentte dezenfekte çalışması yapılıyor.

yapi.com.tr/AA
Konteyner Kentte Yaşayan Depremzedeler için Koronavirüs Tedbiri

Sağlık Bakanlığının, Türkiye'de bir yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakasının tespit edildiğine yönelik açıklamasının ardından ülke genelinde olduğu gibi depremin yaşandığı Elazığ'da da önlemler artırıldı.

Elazığ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, daha önce halk otobüsleri ve belirli alanlarda haftalık yapılan dezenfeksiyon çalışmalarını şehrin geneline yaygınlaştırdı.

24 Ocak'ta 6,8 büyüklüğünde depremin gerçekleştiği kentte virüs kaynaklı salgın hastalıkların yayılmasını önlemek amacıyla toplu taşıma araçları, duraklar, okullar, park ve bahçeler, servis araçları, camiler, resmi kurumlar ve kamuya açık alanlarda ilaçlama gerçekleştiriliyor.

İlaçlama yapılan yerler arasında depremzede ailelerin geçici olarak barındığı konteyner kentler, çadırlar, misafirhaneler de yer alıyor.

Bu kapsamda Doğukent ve Kırklar Mahallesi ile Aşağıdemirtaş konteyner yerleşim alanlarında da ilaçlama yapılıyor.

Elazığ Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürü Vesile Tutcugil, kent genelinde yapılan dezenfekte çalışmalarında mantar, virüs ve bakterilere karşı etkili dezenfektan kullandıklarını aktardı.

30 kişilik bir ekiple çalışma yürüttüklerini anlatan Tutcugil, "Şehir genelinde dezenfeksiyon çalışması zaten yapıyorduk. Özellikle çadır alanlarında, tuvaletlerde benzeri yerlerde çalışmalarımız sürüyordu. Şu an bu alanları genişleterek otobüs durakları, konteyner alanları, çocuk oyun parkları, kurumlar ve otobüs terminalinde de tedbirimizi almaya gayret ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/konteyner-kentte-yasayan-depremzedeler-icin-koronavirus-tedbiri_179068.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!