Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul’da Yaşıyor ve Çalışıyor Projesi’nin Yeni Konuğu Victor Burgin

'İstanbul’da Yaşıyor ve Çalışıyor' başlıklı görsel sanatlar projesinin yeni konuğu, ünlü İngiliz fotoğraf kuramcısı Victor Burgin oldu. Türk sanatçılarla atölye çalışmaları yapmak ve sonrasında çalıştay sergilerinde yer almak üzere İstanbul’a gelen Victor Burgin, yapacağı çalışmalara ilişkin protokolü, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı

yapi.com.tr
İstanbul’da Yaşıyor ve Çalışıyor Projesi’nin Yeni Konuğu Victor Burgin

A href="http://www.istanbul2010.org/" target=_blank>İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın 'İstanbul’da Yaşıyor ve Çalışıyor' başlıklı görsel sanatlar projesinin yeni konuğu, ünlü İngiliz fotoğraf kuramcısı Victor Burgin oldu. Türk sanatçılarla atölye çalışmaları yapmak ve sonrasında çalıştay sergilerinde yer almak üzere İstanbul’a gelen Victor Burgin, yapacağı çalışmalara ilişkin protokolü, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Kurt ile birlikte imzaladı.

Proje çerçevesinde İstanbul’a gelecek yedi çağdaş sanatçıdan biri olan ünlü İngiliz fotoğraf kuramcısı Victor Burgin, Türk sanatçılarla yaratıcı atölye çalışmalarının ilk bölümünü 6 - 20 Kasım 2009 tarihlerinde hayata geçiriyor. Atölye çalışmalarının ikinci bölümünün ise, Nisan ayında gerçekleştirilmesi tasarlanıyor. Sanatçı, daha sonra İstanbul’daki Çalıştay Sergilerine de katılacak.

Victor Burgin

İngiliz sanatçı Victor Burgin, İngiltere ve Fransa’da yaşamakta ve çalışmakta. 1962-65 yılları arasında Londra Royal College of Art ve 1967’de Yale Üniversitesi’nde eğitim gördü. Daha sonraki yıllarda İngiltere, ABD, İsviçre’de çeşitli kurumlarda öğretim üyeliği yaptı. 2005 yılında Sheffield Hallam Üniversitesi tarafından kendisine onursal doktora unvanı verildi. Victor Burgin, daha 1960’ların sonunda kavramsal bir sanatçı olarak öne çıktı. Fotoğraf ve film sanatlarıyla ilgilendi. Burgin, teorik yazıları (The End of Art Theory), görsel çalışmalarının yer aldığı monografisi (Between) ve Cambridge’deki Çağdaş Sanat Enstitüsü ile Kettle’s Yard Gallery’deki sergilerinden dolayı Turner Ödülü’ne aday gösterildi.

İstanbul’da Yaşıyor Çalışıyor

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Görsel Sanatlar Yönetmenliği’nce 2008’in Aralık ayında Ajans projesi olarak başlatılan ve 2010 yılının sonuna kadar devam edecek 'İstanbul’da Yaşıyor Çalışıyor' projesi kapsamındaki üretimlere, bugüne kadar dünyaca ünlü çağdaş sanatçılar İtalyan Remo Salvadori ile İspanyol Antoni Muntadas katıldılar.

İstanbul’da Yaşıyor Çalışıyor, Avrupa Birliği ülkelerinde, görsel sanatlar alanında yıllar boyu edindikleri deneyimlerini üretimlerine yansıtmış, önemli projeleriyle evrensel sanata ivme kazandırmış yedi sanatçının İstanbul’a davet edilmesi; sanatçılara İstanbul’da yaşama, çalışma, üretim olanakları sağlanmasını amaçlıyor. İstanbul’da yapılan üretimlerin sanat müzeleri ve merkezlerine yönelik kalıcı bir yapıt topluluğunun parçası olması ve bir sonuç sergisinde gösterilmesi de amaçlar arasında yer alıyor. Yaratıcı atölye çalışmalarının mekanı Kadırga Sanat Üretim Merkezi, Türk sanatçılarına, gözlem, değerlendirme ve üretim olanakları sağlarken, aynı zamanda Avrupa’nın önde gelen sanatçılarıyla buluştukları bir platform oluşturuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbulda-yasiyor-ve-calisiyor-projesinin-yeni-konugu-victor-burgin_74507.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!