Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Belediye Reformunun Maliyeti...

İstanbul'daki Yerel Yöneticiler Memnun

Fatih'le birleşecek Eminönü'nün Belediye Başkanı Er: "Tarihi Yarımada'nın tek ilçe olması doğru karar". Büyükçekmece'ye katılacak Yakuplu'nun Belediye Başkanı Çolak: "Karar makul"

Radikal Gazetesi/Serkan Ocak-Cem Mirzanlı



ükümetin aldığı yeni kararla, Türkiye genelinde 1124 belediye kapatılıp, 42 yeni belediye kurulacak. Düzenlemeden İstanbul da nasibini alıyor. Eminönü Belediyesi'nin Fatih'le birleştirilmesini öngören tasarıya göre, İstanbul'da sekiz belde veya semt ilçe olacak. İstanbul'un yeni ilçe olacak beldeleriyle şu anda bağlı bulundukları belediyeler şöyle: Arnavutköy (Gaziosmanpaşa), Sultangazi (Gaziosmanpaşa), Ataşehir (Ümraniye), Çekmeköy (Ümraniye), Başakşehir (Esenler), Beylikdüzü (Büyükçekmece), Esenyurt (Büyükçekmece), Sancaktepe (Bağcılar).
Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er, UNESCO tarafından da Fatih ve Eminönü'nün tek bir bölge olarak nitelendirildiğini hatırlatarak, 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul çalışmaları açısından da Tarihi Yarımada'nın tek ilçe olmasının doğru bir tercih olduğunu savunuyor. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'se konuşmak istemedi.

Büyükçekmece Belediyesi'ne bağlı Beylikdüzü Belde Belediyesi, Yakuplu ve Gürpınar belde belediyeleriyle birleşerek ilçe belediyesi olacak. Beylikdüzü Belediye Başkanı Vehbi Orakçı, durumdan memnun: "Sağlıklı bir adım. Kapanacak 1124 belediyenin yüzde 70-75'i AKP'den. Belde belediyelerin ilçe belediyesi olmasıyla sağlık, eğitim gibi birçok hizmeti kendi ilçesinde alacak."

Yakuplu Belde Belediyesi Başkanı Şanver Çolak'ın değerlendirmesi şöyle: "Yakuplu, Gürpınar ve Beylikdüzü'nün tek bir belediye olması makul."
Büyükçekmece Belediyesi'ne bağlı Kıraç ve Esenyurt belde belediyeleri birleştirilerek Esenyurt İlçe Belediyesi kurulacak. Kıraç Belediye Başkanı Hamit Öncü'nün karara tepkisi şöyle: "Nüfusu 2 binin altında ve persole borcunu ödemeyen belediyeler birleştirilmeli ama Kıraç gibi 50 bin nüfusu olan belediyelerde sıkıntı yaşanabilir. Bölge halkı ve sivil toplum birleşmeye tepkili."

'Hükümetin seçim entrikası'

Kumburgaz Belediyesi, Büyükçekmece'ye bağlanacak. Kumburgaz Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Çorbacıoğlu: "Belediyelerin birleşmesi fayda sağlamaz. Kumburgaz'ın nüfusu 30 bin, bu yazın 100 bin oluyor. Bu hükümetin seçim entrikası."

Gaziosmanpaşa'ya bağlı Arnavutköy Belde Belediyesi, Haraççı Belde Belediyesi ile birleşecek. Arnavutköy Belde Belediye Başkanı Ahmet Haşimi Baltacı: "Belde belediyelerinin kaynak, nitelikli personel ve planlama konusunda ciddi sıkıntıları var. İlçe belediyesi olmak bu sıkıntıları çözecek."

Başakşehir Belediyesi, bünyesine Bahçeşehir Belde Belediyesi'ni de katarak ilçe belediyesi olacak. Bahçehir Belediye Başkanı Kemal Aydın: "Hükümetin, Bahçeşehir adından, çağdaş kent projesinden vazgeçmeyeceğini düşünüyoruz"

Alemdağ, Taşdelen, Ömerli ve Çekmeköy belde belediyeleri birleşerek Çekmeköy İlçe Belediyesi olacak. Çekmeköy Belde Belediye Başkanı Sıddık Eraslan: "Belediye olarak birleşmeden yanayız."

Silivri'ye bağlı Büyükçavuşlu, Celaliye, Çanta, Değirmenköy, Gümüşyaka, Kavaklı, Ortaköy, Selimpaşa belde belediyeleri Silivri Belediyesi çatısında toplanacak. Büyükçavuşlu Belediye Başkanı Nazım Subaşı: "Büyükçavuşlu'nın, 35 kilometre uzağındaki Silivri'ye bağlanmasına karşıyız."

Büyekşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da çok memnun: "İstanbul için hayırlı olacağına ve etkin hizmet olacağına inanıyorum. Tarihi bir karar."

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbuldaki-yerel-yoneticiler-memnun_59640.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!