Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

150 Bin Ölü 200 Bin Yaralı

İstanbulların 'Kayalık Zemin' Rahatlığı

DASK'ın araştırmasına göre, İstanbullular evlerinin kayalık zemin üzerinde olduğunu düşünerek kendilerini rahatlatıyor. TNS Global araştırma şirketine, 1250'den fazla kişinin katılımıyla yaptırılan ''Deprem ve DASK'' konulu araştırma, çarpıcı sonuçlar ortaya koydu.

NTV
İstanbulların 'Kayalık Zemin' Rahatlığı

DASK'ın araştırmasına göre, İstanbullular evlerinin kayalık zemin üzerinde olduğunu düşünerek kendilerini rahatlatıyor.        
 
TNS Global araştırma şirketine, 1250'den fazla kişinin katılımıyla yaptırılan ''Deprem ve DASK'' konulu araştırma, çarpıcı sonuçlar ortaya koydu.        

Araştırmada, yaklaşık 30 İstanbullu katılımcının hepsinin, farklı semtlerde oturmalarına rağmen evlerinin kayalık zemin üzerinde inşa edildiğini iddia etmeleri araştırmanın en dikkati çekici sonuçları arasında yer aldı.        

Araştırma, 17 Ağustos 1999 Marmara depreminde yaşanan travmanın ardından katılımcıların depreme karşı aldıkları çanta hazırlama, yatılan yerin yakınında su bulundurma, deprem eğitimi alma, ev içindeki eşyayı sabitleme, buluşma yeri planlama gibi önlemlerin zaman içinde azaldığını da gösterdi. Buna karşın, araştırmaya katılanların çoğu, depreme uykuda yakalanma riskine karşı yatarken giydikleri kıyafetlere özen gösterdiklerini ifade etti.        

Araştırmaya katılan zorunlu deprem sigortası poliçesi sahiplerinin yüzde 48'i yakın gelecekte büyük bir deprem olacağını düşünürken poliçe sahibi olmayanlarda bu oran yüzde 30'da kaldı. Poliçe sahiplerinin yüzde 44'ü olası bir depremde konutların büyük oranda zarar görmesini beklerken poliçe sahibi olmayanlarda bu oran yüzde 38 oldu.   

150 bin kişi ölecek, 300 bin bina yıkılacak
 
Araştırma, zorunlu deprem sigortasının bilinirliğinin potansiyel müşteriler arasında 2009'da yüzde 88'e yükseldiğini ortaya koydu.

''Zorunlu deprem sigortasının olası bir depremde yarar sağlayacağını düşünüyor musunuz?'' sorusuna ise ankete katılan potansiyel müşterilerin yüzde 71'i, mevcut müşterilerin yüzde 88'i ''evet'' yanıtını verdi. Mevcut müşterilerin yüzde 74'ü DASK'ı finansal açıdan güçlü bir kurum olarak tanımlarken yüzde 63'ü kurumun iyi bir itibara sahip olduğunu ifade etti.

''Bilgi Eksikliği Ciddi Boyutta''   

DASK Yönetim Kurulu Başkanı İdris Serdar, araştırma sonuçlarına ilişkin değerlendirmesinde, araştırmaya katılanların büyük çoğunluğunun olası bir depreme kesin gözüyle baktığını belirterek, şunları kaydetti:        

''Vatandaşlarımız depreme karşı gerekli önlemleri almakta maalesef yeterli özeni göstermiyorlar. Bilimsel verilere dayanmaksızın, apartman görevlisinin, mahallelinin verdiği kulaktan dolma bilgilere, genel dış görünüme güvenerek evlerinin depreme dayanıklı olduğunu düşünüyorlar. Avcılar'da oturanın da, Boğaz'da oturanın da 'Benim evim kayalık zemin üzerinde' demesi bu konudaki bilgi eksikliğinin ciddi boyutta olduğunu gösteriyor.        

Zorunlu deprem sigortası poliçe sahiplerinden konutları zarar görenlerin tüm işlemlerini yaklaşık bir hafta içinde tamamlayıp hasar ödemelerini yapıyoruz. Zorunlu deprem sigortasına sosyal sorumluluk projesi hassasiyetiyle yaklaşıyor, halkımızı bu konuda bilinçlendirmek için tüm kaynaklarımızı seferber ediyoruz. Tüm bu gayretlerimiz sonucunda hem kurumumuza güvenin hem de zorunlu deprem sigortasının bilinirliğinin artmasından son derece memnunuz. 2009'da sigorta sektöründe en fazla büyüyen branşlardan birinin zorunlu deprem sigortası olması da kaydettiğimiz yolun önemli bir kanıtı. Geçen sene bir öncekine göre yüzde 18.25 artış kaydederek 322.6 milyon TL prim ürettik.''        

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbullarin-kayalik-zemin-rahatligi_77188.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!