Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İstanbul’u ‘Kat’ledecekler

İBB Boğaziçi sahil şeridinde emsal artışı doğuracak planları onayladı.

yapı.com.tr
İstanbul’u ‘Kat’ledecekler

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde muhalefetin tepkilerine karşın çok tartışılacak 2 rapor kabul edildi.

Raporların biri Boğaziçi Sahil Şeridi ve Öngörünüm bölgesindeki otellere imar artışı sağlarken diğer rapor da İstanbul’un en önemli ilçelerindeki özel okul, özel hastane, otel ve vakıflarda bodrum katlarını emsal dışı bırakarak yapılaşmayı arttırıyor.

Raporları sert bir dille eleştiren CHP’li meclis üyeleri raporları yargıya taşıyacaklarını belirterek “Komple İstanbul’u satıyorlar. İstanbul’da da yapılaşmayı arttıracak. Ayrıca bugüne kadar kaçak sayılan bodrum katlarını da yasallaştırdı” diye konuştular.

İBB Meclisi dünkü oturumunda İstanbul’a gelen turistlerin İstanbul’da ortalama 2 buçuk gün kaldığı belirtilerek İstanbul’un önemli ve turistlik birçok bölgesinde yer alan otel, özel okul ve hastane ile özel sosyal kültürel tesis binalarının bodrum katlarını emsal dışı bırakan bir teklif geldi. Teklifte söz konusu yerlerin 1. ve 2. bodrum katlarının konferans salonu, ameliyathane, balo salonu, mescit, yüzme havuzu, teknik odalar gibi birçok yapı kapsamında emsal dışı bırakılması istendi. ‘Boğaziçi biter’ Teklife sert tepki gösteren CHP’li meclis üyesi Esin Hacıalioğlu “Komisyon raporunu inceleyince paniğe kapıldık. İnanılmaz bir yoğunluk artışı getiriyor. İstanbul komple satılıyor. Bu planlar çok tehlikelidir. Her geçen gün yeni inşaatlar yapılacak.

Turizm adı altında böyle yapıları yapamazsınız” dedi. İBB Meclisi’ne gelen bir diğer teklif raporda da Boğaziçi Sahil Şeridi ve Öngörünüm Bölgesi’nde yer alan otellerin bodrum katlarına otel fonksiyonuna hizmet edecek salonlar yapılması koşuluyla bodrum katların emsal dışı bırakılmasını talep ediyor. ‘Yargıya gideceğiz’ CHP’li Meclis üyesi Hüseyin Sağ “Bu resmen geriye dönük bir imar affıdır” dedi. Teklifleri yargıya taşıyacaklarını belirten CHP’li Meclis üyesi Tonguç Çoban da “Buna kesinlikle izin verilmemeli. Boğaziçi’nde yeni bir yapılaşma doğuran bir karar, verilen emsal hakkı yukarı doğru da artabilir. Haklar arttırılmamalı, azaltılmalı. Önümüzdeki yıllarda Boğaziçi kalmayabilir” dedi. AKP’li Meclis üyeleri de bu hakkın önceden de olduğunu sadece fonksiyonlarını belirlediklerini savundu. Teklifler CHP’li meclis üyelerinin itirazlarına karşın AKP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbulu-katledecekler_130992.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!