Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"İstanbul'u Siyasiler Mahvetti"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 18. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali için Taksim’de düzenlenen basın lansmanında, sel baskınlarını değerlendirdi.

yapi.com.tr
"İstanbul'u Siyasiler Mahvetti"

Akgün kentin rant kapısına dönüştürülmesinin felaketleri de beraberinde getirdiğine dikkat çekerek; “Her yere gökdelenler yapılarak, dere yatakları imara açılarak İstanbul’u siyasiler mahvetti” ifadelerini kullandı. Temmuz 1977'de de benzer bir sel baskınının yaşandığını belirterek o dönemde Yenikapı bölgesinde arabaların sular altında kaldığını söyledi.

Birgün Gazetesi'nin haberine göre, Akgün 1977'de yaşanan sel baskınında Merter sahil yolunda boğulma tehlikesi yaşadığını hatırlatarak; “Şimdi yıl 2017, yine Yenikapı köprüsünün altında araçlar sular altında kalmış, Merter’de yine aynı şekilde yağmur suları araçların üzerine çıkmış. Sahil yolu durmuş millet gidemiyor. Aklı kullandığınız zaman denizin 15 metre yanında millet suya gömülmez. Altyapıyı beceremiyoruz. Şehirlerin sadece süslenmesi, püslenmesi ve sağa sola çiçekler dikmek şehir altyapısı değildir. Karda, kışta, yağmura ve büyük afetlerde dünya şehircilik bilimine göre şehirlerimizi hazırlarsanız bu tip durumlarda rahat rahat sokağınızda caddenizde gezer işinize, evinize rahatlıkla gider gelirsiniz” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbulu-siyasiler-mahvetti_160293.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!