Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı

Afet Tepkisi: Asıl Afet Sizsiniz

Kuzey Ormanları Savunması ve yaşam savunucuları, İstanbul’da peş peşe sel felaketlerinin yaşanması üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni protesto etti

yapi.com.tr
Afet Tepkisi: Asıl Afet Sizsiniz

İstanbul Saraçhane’deki İBB binası önünde dün bir araya gelen yaşam savunucuları kentte yaşanan afet görüntüleri sebebiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni protesto etti. Burda açıklama yapan Ersin Kiriş ve Deniz Yazlı, “Asıl afet sizsiniz istifa edin! Kaos, panik, korku mega kenti ele geçirdi” dediler.

Birgün Gazetesi'nin haberine göre, “Türkiye kentleri son 15 yıldır girişimci yöneticiliğin şahikasını yaşamakta” denilen açıklamada, “Altyapıları sağlam, afetlere karşı emniyetli, halkın gereksinim ve talepleri doğrultusunda hizmetler içeren insan odaklı kentleşmenin yerine, tepeden inme kararlarla emlak ve inşaat şirketlerinin arzu ve talepleri doğrultusunda şekillenmiş, rant odaklı bir kentleşmeyle karşı karşıyayız. Ve böyle bir kentleşmenin cezalarını da hep birlikte çekmekteyiz, çekeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

Derhal istifa edin

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş olmak üzere sorumlular, alay edercesine, halka ‘’tedbir almaları’’ gerektiğini söylemeleri dışında, bu kentin sorumlu yöneticileri olarak kendilerinin ne gibi tedbirler aldığına, nasıl bir afet yönetimi izleyeceklerine ya da ilgili müdahale birimlerine, olası afet noktalarına… dair iki kelam etmedikleri gibi her iki afetin ertesinde de ne tatmin edici bir açıklama ne de bir özeleştiri yapmışlardır.

Öte yandan, kentsel dönüşüm projeleriyle nüfusunu arttırdıkları kentin altyapısını yenilemek yerine işlevsiz projelere vatandaşın cebinden milyarlarca dolar harcayan idareler, vatandaşları lağım suları içinde yüzdürmüş, vatandaşın sağlığını tehlikeye atmıştır.

Sorumlular bellidir. Asıl afet, sağlıklı altyapıyı kurmayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, hazırladığı üst ölçekli planlar, yandaşlara dağıttığı arazilerle imar rantını elinde tutan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, akıl ve bilim dışı ulaşım projeleriyle yeni afet alanları yaratan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Kuzey Ormanları’nda mega yıkım projeleriyle milyonlarca ağacın kesilmesini seyreden Orman ve Su İşleri Bakanlığı’dır.

İstanbul halkı olarak bize, kentimize, yaşam alanlarımıza yaşattığınız zulme sessiz kalmayacağız.

Asıl afet sizsiniz, derhal istifa edin!”

http://www.yapi.com.tr/haberler/afet-tepkisi-asil-afet-sizsiniz_160505.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!