Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul’u Yakan Sigara Oldu

İstanbul’da 2020 yılının ilk beş aylık döneminde, 7 bin 788 yangın çıktı. Anadolu Yakasında en fazla yangın Pendik, Avrupa yakasında ise Esenyurt’ta çıktı. En büyük neden ise sigara.

yapi.com.tr
İstanbul’u Yakan Sigara Oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstatistik Ofisi, İtfaiye Daire Başkanlığı'nın verilerinden yola çıkarak 2020’nin ilk 5 ayına ait yangın istatistiklerini yayımladı. Buna göre yüzde 67,9'u Avrupa, yüzde 32,1'i Anadolu yakasında olmak üzere 7 bin 788 yangın çıktı. Yangın sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2 azaldı. En çok yangın Anadolu Yakası’nda Pendik, Avrupa Yakası’nda Esenyurt’ta çıktı.

BirGün’de yer alan habere göre; yangına ortalama müdahale süresi 5 dakika 23 saniye olarak kaydedildi. İlk beş aylık dönemde, en fazla yangın ocak, en az yangın mayıs ayında gerçekleşti. Yangınların yüzde 34,3 sigara nedeni ile meydana geldi. Sigara ve elektrik yangınları, toplam yangınların yaklaşık yüzde 65'ini oluşturdu.

 

 

Bu yılın ilk 5 ayında en fazla sigara yangını Ziya Gökalp (Başakşehir-76) ve İnönü (Küçükçekmece-47) mahallerinde oldu. Bu mahallelerin dışında Halkalı Merkez'de (Küçükçekmece) 46, Aydınlı'da (Tuzla) 44 ve Güvercintepe (Başakşehir) mahallesinde 43 yangın geçekleşti.” denildi.

2020 yılının ilk 5 ayında kilometrekareye ortalama 1,5 yangın düştüğü belirtilerek, "İstanbul'da 2019 yılında kilometrekareye düşen ortalama yangın sayısı 4,2 olurken, 2020 yılının ilk beş ayında 1,5 oldu. 2019 yılında, ilçe düzeyinde kilometrekarede en çok yangının görüldüğü ilçeler Fatih (67,9), Gaziosmanpaşa (55,4) ve Güngören (52) oldu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbulu-yakan-sigara-oldu_180614.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!