Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul'un 'Gerilla Işığıyla' İmtihanı

Çevreye duyarlı aydınlatma tasarımının öneminin vurgulandığı 'Guerrilla Lighting', 10 Ekim Cumartesi akşamı gerçekleştirildi. 60’a yakın gönüllü gerilla, büyük fenerler ve taşınabilir aydınlatma aygıtları kullanarak Galata Meydanı’ndaki Beyoğlu Belediyesi Binası, Beyoğlu Vergi Dairesi, Sarkuysan Binası ve Galata Kulesi’ni kendi elleriyle

yapi.com.tr
1 İstanbul'un 'Gerilla Işığıyla' İmtihanı

Çevreye duyarlı aydınlatma tasarımının öneminin vurgulandığı 'Guerrilla Lighting', 10 Ekim Cumartesi akşamı gerçekleştirildi. 60’a yakın gönüllü gerilla, büyük fenerler ve taşınabilir aydınlatma aygıtları kullanarak Galata Meydanı’ndaki Beyoğlu Belediyesi Binası, Beyoğlu Vergi Dairesi, Sarkuysan Binası ve Galata Kulesi’ni kendi elleriyle aydınlattı. Görünürlük Projesi ‘09 kapsamında gerçekleşen etkinliği, 400’ün üzerinde kişi ilgiyle izledi.

Saat 20:00’da Şişhane meydanına gelen kalabalık, önce meydana hakim olan karanlığa ve bu karanlık içinde bile dikkat çeken sarı yağmurluklu gerillalara şahit oldular. 5 dakika sonra çalan ses ile Beyoğlu Belediyesi binası aydınlatıldığında önce şaşırdı, sonra alkışlarla destek verdi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın da hazır bulunduğu etkinlikte kalabalık, gerillalarla birlikte her binanın hazırlanışından aydınlatılmasına tüm süreci izleme şansı buldu. Beyoğlu Vergi Dairesi ve Sarkuysan binalarıyla devam eden etkinlik, Galata Kulesi'yle son buldu.

Kentteki yanlış ışık uygulamalarının varlığından yola çıkarak geliştirilen performansta, 4 farklı mekân, en az 4 dakika boyunca gerillalar tarafından ışıkla boyandı. Professional Lighting Design Türkiye Dergisi - PLD Türkiye’nin  girişimiyle Türkiye’de ilk kez gerçekleşen etkinlik sırasında çekilen fotoğraflar da, aynı akşam Görünürlük Projesi ‘09 kapanış partisinde sergilendi.

2006 yılından bu yana Manchester, Londra, Birmingham, Dublin gibi düzenlendiği şehirlerde büyük ilgi gören 'Guerrilla Lighting' performansında, iki yıldır aydınlatma tasarımı üzerine profesyonel olarak çalışan Faruk Uyan ve daha önce Guerrilla Lighting organizasyonlarında yer almış İrlandalı Chantelle Stewart tasarımcı olarak yer aldı.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve PLDA Derneği tarafından da desteklenen Görünürlük projesinin etkinlik sponsorları Cemdağ, İkizler Aydınlatma, LSP Aydınlatma ve Philips; iletişim sponsorları ise Yapı Dergisi ve Mimarizm.com'du.

Ayrıntılı bilgi için: http://pldturkiye.com/pld-turkiye-etkinlikleri/guerrilla-lighting-istanbul

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbulun-gerilla-isigiyla-imtihani_73279.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!