Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İşte Dünyanın En Pahalı Metrosu

Suudi Arabistan hükümeti, 'dünyanın en büyük toplu taşıma inisiyatifi' olarak tanımladığı Riyad'daki metro sistemine 22 milyar dolar harcanacağını açıkladı. 180 kilometrelik metronun 2019 yılında hizmete girmesi planlanıyor.

yapi.com.tr
İşte Dünyanın En Pahalı Metrosu

Dünyanın en uzun metro ağı Riyad'da inşa edilecek. Suudi Arabistan hükümeti, başkent Riyad'da 22 milyar dolarlık bir metro sistemi inşa edileceğini açıkladı. Hükümet, projeyi 'dünyanın en büyük toplu taşıma inisiyatifi' olarak tanımlıyor.

Ünlü mimar Zaha Hadid'in tasarımı

Proje kapsamında açılan tasarım yarışmalarında, metro istasyonları için mimari projeler seçildi. Kazanan projeler arasında, Irak kökenli ünlü İngiliz mimar Zaha Hadid'in de tasarımları bulunuyor. Metro inşaatının gelecek yılın ilk aylarında başlayacağı ve trenlerin 2019 yılında hizmete gireceği belirtiliyor.

İstihdama büyük katkı

Arriyadh Kalkınma Kurumu Başkanı İbrahim bin Muhammed el Sultan, Riyad Toplu Taşıma Projesi'nin büyük bir istihdam kaynağı olacağını ve ekonomik gelişmeye katkıda bulunacağını açıkladı. Camridge Üniversitesi'nden Körfez uzmanı Jim Krane, BBC'ye yaptığı açıklamada, metro sisteminin Suudi Arabistan için doğru bir karar olduğunu söyledi.

'Nakit fazlalığı için en iyi yatırım'

Krane, "Suudi hükümetinin likidite sıkıntısı var. Petrol fiyatları yüksek bir seviyede ancak yabancı piyasalara yapılan yatırımın getirisi oldukça düşük. Ellerinde büyük bir nakit fazlası var ve bu parayı harcamaları gerekiyor. Bunun en iyi yolu da altyapı hizmetlerine yatırım yapmak" diye konuştu.

Dubai metrosunu katlayacak

180 kilometrelik Riyad metrosu, Guiness Rekorlar Kitabı tarafından dünyanın en uzun tam otomatik metro ağı olarak kayıtlara geçirilen 75 kilometrelik Dubai metrosunu büyük farkla geride bırakacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/iste-dunyanin-en-pahali-metrosu_111202.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!