Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İşte Ertuğrul Günay’ın Başbakan'a Yolladığı "Sur" Filmi

Amerikalı turistin ölü bulunduğu surlarda Kültür Bakanlığı'nın çekip Başbakan'a yolladığı film, harap ve 'tekinsiz' manzaralar içeriyor.

yapı.com.tr
İşte Ertuğrul Günay’ın Başbakan'a Yolladığı "Sur" Filmi

Radikal'in haberine göre, ‘Sur-u Sultani’ olarak adlandırılan ve Topkapı Sarayı müzesini çevreleyen surların içler acısı halini gösteren filmde surkonduda yaşayan evsizler de yer alıyor. Eski bakan Ertuğrul Günay, ısrarla İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) tahsisini istediği deniz tarafındaki surlarla ilgili bir sonuç alamayınca çareyi bir ‘film’ çekmekte buldu. Bakanlık personeli tarafından Topkapı Sarayı çevresindeki surlar kare kare fotoğraflandı. Bu fotoğraflardan 8 dakikalık bir kısa film yapıldı. Bakan Günay bu filmi Başbakan Erdoğan’a sundu. ‘Sur-u sultani’ adı verilen filmde özellikle tarihi surların deniz tarafındaki durumu çok kötü görünüyor. Topkapı Sarayı ile de ilişkilendirlen filmde sarayın nasıl bir tehdit altında olduğuna dikkat çekiliyor. Ahırkapı Feneri’nden, Gülhane Parkı girişine kadar Kennedy Caddesi boyunca uzanan surların hem restorasyona ihtiyacı olduğu hem de ciddi manada güvenlik endişesi oluşturduğu ortaya çıkıyor. Filmde surların içindeki yaşam da görüntülenmiş. Bazı yerler çöp ev gibi. Tarihi surlara ait kulede eşiyle yaşayan bir evsiz, kullandığı tahta merdivenle objektiflere yansımış.

Diğer yandan Günay’ın ısrarla İBB’den istediği surların kullanım hakkının da İstanbul Defterdarlığı’nda ait olduğu ortaya çıktı. Bakanlığın “Bize tahsis edin” diye yolladığı 2012 Aralık tarihli yazıya İBB “Uygun görülmemiştir” yanıtını verdi. Bakanlığın ısrarı üzerine 29 Ocak 2013’te verilen ikinci cevapta “Deniz surları bölümlerinin tasarruf hakkının İstanbul Defterdarlığına ait olduğu belirlenmiştir” denildi.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/iste-ertugrul-gunayin-basbakana-yolladigi-sur-filmi_104354.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!