Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ertuğrul Günay: Fatih Belediye Başkanlığı Görevini Yerine Getirmedi

Sultanahmet’te Bizans Büyük Saray kalıntılarını kırarak üzerine 5 katlı otel inşaatı yapılması ile alakalı olarak CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran’ın Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a verdiği soru önergesine yanıt geldi. Bakan Günay, yanıtında İstanbul Arkeoloji Müzesi ve 4 Numaralı Koruma Bölge Kurulu’nun ivedilikle üzerine düşeni

yapi.com.tr
Ertuğrul Günay: Fatih Belediye Başkanlığı Görevini Yerine Getirmedi

Sultanahmet’te Bizans Büyük Saray kalıntılarını kırarak üzerine 5 katlı otel inşaatı yapılması ile alakalı olarak CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran’ın Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a verdiği soru önergesine yanıt geldi. Radikal Gazetesi'nin Ömer Erbil imzalı haberine göre Bakan Günay, yanıtında İstanbul Arkeoloji Müzesi ve 4 Numaralı Koruma Bölge Kurulu’nun ivedilikle üzerine düşeni yaptığını, ancak Fatih Belediye Başkanlığı’nın görevini yerine getirmediğini belirtti.

Radikal Gazetesi, 5 Şubat’ta ‘Bizans Sarayı’nda kepçeyle yıkım’ başlığı ile kaçak inşaatı duyurmuş, ardından Fatih Belediyesi haberi yalanlayarak kepçeyle yıkım fotoğraflarının Sultanahmet’te başka yerlerde çekilmiş fotoğraflar olduğunu iddia etmişti. Ancak Radikal haberin takipçisi olarak 4 No’lu Koruma Kurulu raporlarını ve fotoğrafları yayımlayınca ertesi gün Fatih Belediyesi kaçak inşaatı yıkmaya başlamıştı.

Umut Oran’ın Radikal’deki haberlere atıfta bulunarak verdiği önergeyi Günay yanıtladı. Yanıta göre jet hızıyla ilerleyen inşaatta 18 günde zemin artı 2 kat çıkılırken belediye müdahalede bulunmadı.

14 Aralık 2011: Müze uzmanları yerinde tespit yaptı. 1 gün sonra 4 Numaralı Koruma Kurulu ve Fatih Belediyesi durumdan haberdar edildi.

27 Aralık 2011: Koruma Kurulu izinsiz inşai faaliyeti Fatih Belediyesi’ne ivedilikle bildirdi. Koruma Kurulu, kazı yapılan yerde gereken önlemlerin alınmasını hem belediyeden hem de ilgilisinden posta ve faks yoluyla istedi.

5 Ocak 2012: Belediyeden herhangi bir bilgi-belge iletilmemesi üzerine yerinde inceleme yapan 4 No’lu Koruma Kurulu, inşaatın devam ettiği ve zemin + 2 kat seviyesine yükseldiğini tespit etti. Ancak Fatih Belediyesi bu yazıları görmezden gelerek kaçak inşaatla ilgili bir işlem yapmadı ve inşaat devam etti.

18 Ocak 2012: Koruma Kurulu’nun “İnşaatı durdurun” kararı yine Fatih Belediyesi’ne ivedilikle bildirildi.

7 Şubat 2012: Fatih Belediye Başkanlığı tüm bu durdurma istemlerine 7 Şubat’ta yanıt verdi. Yanıtta inşaatın 10 Ocak’ta mühürlendiği ancak mühür ‘fek edilerek’ (kırılarak) inşaata devam edildiği bildirildi. Belediyeden gelen yanıta göre 31 Ocak günü yine yerinde yapılan incelemede inşaatın 2 bodrum kat + zemin kat + 4 kat bitirildiği tespit edildi.

Suç duyurusu yapıldı

8 Şubat 2012: Günay’ın verdiği yanıta göre Radikal skandalı duyurduktan 2 gün sonra 4 No’lu Koruma Kurulu gereğinin yapılması için İstanbul Valiliği ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na durumu bildirdi.

Tüm paravanlar inceleniyor!

Soru önergesinde her yanı tahta paravanlarla kapalı Sultanahmet’te benzer inşaatlar olup olmadığı da gündeme geldi. Bakan Günay, 4 Numaralı Koruma Bölge Kurulu uzmanlarının bölgede inceleme ve tespitlerinin sürdüğünü açıkladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ertugrul-gunay-fatih-belediye-baskanligi-gorevini-yerine-getirmedi_91245.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!