Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Su için Ek Proje

İşte Havuz Problemi

Pamukkale'yi kurtaracak 11 projeden biri olan Kocaçukur Rekreasyon Alanı Termal Havuz ve Gölet Projesi gereği iki havuz ve gölet yapıldı, ama su yolu unutuldu.

Radikal



amukkale'yi kurtaracak 11 projeden biri olan Kocaçukur Rekreasyon Alanı Termal Havuz ve Gölet Projesi gereği iki havuz ve gölet yapıldı, ama su yolu unutuldu. Denizli Valisi Gazi Şimşek, 'Aziz Nesin'lik' dediği unutkanlık için ek proje hazırlandığını söyledi.

Pamukkale Üniversitesi'nce hazırlanan Kocaçukur Rekreasyon Alanı Termal Havuz ve Gölet Projesi'nin uygulamasına şubatta başlandı. Özel İdare Müdürlüğü'nce ihale edildikten sonra inşaatına başlanan projenin aslına uygun yapılmadığı konusunda Denizli Valiliği'ne uyarılarda bulunan Mimarlar Odası Denizli Şubesi, çalışmaların durdurulmasını istedi.

Mimarlar Odası'nın başvurusu üzerine konuyu inceleyen İzmir 2 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu da raporunda malzeme kalitesi ve uygulamaların projeye uygun olmadığını, havuz ve göletin tahmil, tahliye ve mekanik sistemlerinin projede belirtilmediği ve detaylandırılmadığını saptadı.

Projenin uygulamasına yönelik çalışmalar sürerken, gölet ile iki havuz ve soyunma kabini yapımında son aşamaya gelindi. Bu kez de Pamukkale'nin altına inşa edilen iki havuz ve gölete gelecek su yolunun yapımının projede unutulduğu ortaya çıktı. Valilik, ihaleyi 1 milyon 700 YTL bedelle alan SİDAŞ İnşaat'la görüştü ve su yolu ile havuzların arıtma tesisi için doğal dokuya zarar vermeyecek şekilde ek proje hazırlayıp Koruma Kurulu'na sundu.

Arıtma tesisleri de unutulmuş
Unutkanlığı "Aziz Nesin'lik olay" olarak nitelendiren vali Şimşek, gölet ve havuzların tamamlanma aşamasına gelmesine rağmen ortada suyun olmadığını belirterek şöyle devam etti: "Pamukkale'nin hemen altında, turistlerin daha fazla suyla temas etmesi için yapılan projede, maalesef bazı unutkanlıklar yaşandı. Mimari projelerin uygulanmasında bazı sıkıntılar ortaya çıktı. Maalesef, Pamukkale altındaki gölet ve havuzlara gelecek su yolu unutulmuş. Ayrıca, yeni projede bize sunulan bir çalışma da, suyun travertenlerin kırılarak getirilmesi şeklindeydi. Biz valilik olarak buna kesinlikle karşı çıktık. Unutulan bir diğer eksiklik de, havuzların arıtma tesisinin olmayışıydı."

http://www.yapi.com.tr/haberler/iste-havuz-problemi_28885.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!