Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İşte Ruhsat

Eski Başkan Yüksel Çakmur’un, “Dünya Ticaret Merkezi’nin inşaatına ruhsatsız başlandı” iddiasına Güçbirliği Holding Başkanı Kemal Zorlu, 27 Nisan 1998 tarihli yapı ruhsatını göstererek karşılık verdi.

Milliyet EGE
İşte Ruhsat

Eski Başkan Yüksel Çakmur’un, “Dünya Ticaret Merkezi’nin inşaatına ruhsatsız başlandı” iddiasına Güçbirliği Holding Başkanı Kemal Zorlu, 27 Nisan 1998 tarihli yapı ruhsatını göstererek karşılık verdi

Tartışmalar giderek alevleniyor

11 yıldır peş peşe açılan davalar yüzünden temel çukurunda kalan Dünya Ticaret Merkezi projesinde tartışmalar giderek alevleniyor. Karşı çıkıp ilk davayı açan eski Büyükşehir Belediye Başkanı Yüksel Çakmur, inşaata yapı ruhsatı  olmadan başlandığını, sonrasında da dava dosyasına Hilton Oteli’nin ruhsatının konulduğunu öne sürmüştü.

Özfatura imzalı ruhsatı gösterdi

1 Mayıs 1997’deki ihaleyi kazanarak projeyi üstlenen Güçbirliği Holding’in Başkanı Kemal Zorlu, Çakmur’a karşı belgelerle yanıt verdi. Zorlu, 27 Nisan 1998’de dönemin  başkanı Burhan Özfatura imzalı yapı ruhsatını gösterdi,  temelini 16 Mayıs 1998’de Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in katıldığı törenle atıldığını hatırlattı. Zorlu şöyle dedi:

‘Belge değil, bilirkişi mütalaası’

“Bu ihtamda bulunabilecek kadar ileriye giden bir insanın  fikri ve davranış yapısından şüphe etmek gerekir. Açık ve   net hatta altını çizerek söylüyorum: Bu beyanın sonunda,   karşı açılacak davanın da birtakım sorumlulukları var. O gösterilen belge, bir bilirkişi mütalaasıdır. Kaldı ki, hemen akabinde verilen başka bir bilirkişi raporu da var.”

‘Çakmur ölçü sınırlarını aşmış’

“Bizim her şeyimiz belgeli. On binlerce ortağı olan bir grup  120 milyon dolarlık yatırıma başlayacak, büyük paralar   sarf etmiş olacak ve sahte rutsatla iş yapacak... Buna hangi  akıl, hangi mantık inanabilir? İnsanların hayatta ölçüsü  olması lazım. Çakmur, ölçü sınırlarını aşmış. Belirli  noktadaki bir insan bunları söyleyebilir mi?”

http://www.yapi.com.tr/haberler/iste-ruhsat_71764.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!