Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstikbal Grubu'nda Toplu İş Sözleşmesi

Kayseri'de kurulu İstikbal Şirketler Topluluğu'na bağlı Merkez Çelik, İstikbal Mobilya, Boyteks Tekstil ve Form Sünger ve Yatak Sanayi ve Ticaret A.Ş'

Dünya



ayseri'de kurulu İstikbal Şirketler Topluluğu'na bağlı Merkez Çelik, İstikbal Mobilya, Boyteks Tekstil ve Form Sünger ve Yatak Sanayi ve Ticaret A.Ş'leri ile Öz İplik-İş Sendikası arasında toplam 2 bin 700 işçi adına sürdürülen toplu sözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.
Öz İplik-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Bünyamin Kahveci, yaptığı açıklamada, ekonomik krizin sürdüğü, işyerleri ve sendikaların kan kaybettiği dönemde sözleşme yapmanın zorluğuna dikkat çekti. Kahveci, yaklaşık 2 ay önce başlattıkları görüşmelerin, işverenin olumlu yaklaşımı nedeniyle kısa sürede sonuçlandığını ve iyi bir toplu sözleşme imzaladıklarına inandığını belirtti.

Toplusözleşmeyi iki yıllık imzaladıklarını ifade eden Kahveci, sözleşmeyle işçilerin ücretlerine birinci yıl ilk 6 ay için yüzde 20, ikinci 6 ay için yüzde 14, üçüncü 6 ay için yüzde 12, dördüncü 6 ay için de yüzde 10 zam aldıklarını söyledi.

Sosyal haklarda da çeşitli oranlarda artışlar sağlandığını belirten Kahveci, sözleşmenin 1 Eylül 2002 tarihinden geçerli olduğunu bildirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istikbal-grubunda-toplu-is-sozlesmesi_1952.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!