Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstiklal Caddesindeki Tek Tip Tabela Uygulamasını Doğru Bulanlar Çoğunlukta

Arkitera.com'un "İstiklal Caddesi'ndeki Tabelaların Belediye tarafından değiştirilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusu ile düzenlediği anketin s

Arkitera Bilgi Hizmetleri



rkitera.com'un "İstiklal Caddesi'ndeki Tabelaların Belediye tarafından değiştirilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusu ile düzenlediği anketin sonuçları belli oldu. Katılanların % 55'i bu uygulamayı doğru buluyor.

Beyoğlu Belediye Başkanlığı ve MSÜ Meslek Yüksek Okulu işbirliğinde hazırlanan "Güzel Beyoğlu Projesi" nin bir parçası olan "işyerlerine tek tip tabela uygulaması" kısa bir sürede tamamlandı. Ahşap zemin üzerine boyutları sınırlandırılmış prinç harflerle yazılan isimden oluşan, logo ve grafik diğer ifadelerin kullanılmadığı tabela formatına caddeye cephesi olan tüm işyerleri uymak zorunda bırakıldı.
Bu uygulamaya gelen tepkiler karşısında yapı ve tasarım sektöründe faaliyet gösteren Arkitera.com kullanıcıları arasında "İstiklal Caddesi'ndeki Tabelaların Belediye tarafından değiştirilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusu ile bir anket düzenledi.
İki hafta içinde yapı ve tasarım sektöründen 249 profesyonelin oy kullandığı ankete katılanların %55'i bu uygulamayı doğru buluyor, %38'i ise yanlış yapıldığını düşünüyor, tabela değişimi konusunda fikri olmayanlar ya da uygulamaya farketmez diyenler ise katılanların sadece %7'sini oluşturuyor.
Anket içinde yer alan "görüşlerinizi yazın" bölümüne tabela değişimini yanlış bulan katılımcılar tarafından görüşlerini açıklayıcı pek çok mesaj eklendi. Tarihi binalara zarar veren tabelaların kaldırılması gerekliliği ve tabelaların kontrol altına alınması konusunda hemfikir olan katılımcılar, tek tip tabela uygulamasına karşı çıktıklarını belirttiler.
Tek tip tabela uygulamasına karşı çıkanların ortak görüşü, bu değişimin demokratik olmayan bir uygulama olması ve İstiklal Caddesinin kimliksizleşmesine yol açacağı endişesi oldu. Seçilen malzemelerin kolay yıpranacak olması da, hem estetik hem de ekonomik açıdan, malzeme seçiminin yanlış olduğu yönünde getirilen eleştiriler arasında.
Cevap verenlerin dikkati çekmek istedikleri diğer önemli bir nokta da İstiklal Caddesi gibi önemli bir merkezin görünümünü etkileyecek bir kararın sanat ve kültür kurumları tarafından alınması ya da seçeneklerin referandumla belirlenmesinin daha doğru olacağı yönünde oldu.
Detaylı bilgi için aşağıdaki adresi ziyaret edebilirsiniz.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istiklal-caddesindeki-tek-tip-tabela-uygulamasini-dogru-bulanlar-cogunlukta_149.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!