Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İtalya Depremini Haber Vermiş ama...

Resmi RAİ televizyonuna konuşan laboratuvar teknisyeni Giampaolo Giuliani, kendi geliştirdiği, yeryüzünün yaydığı radon gazının miktarını ölçen cihaz sayesinde depremi önceden tahmin ettiğini belirtti. Giuliani, birkaç gündür, bilgisayarındaki radon gazıyla ilgili verileri gördüğünde ve bunun depremin işareti olduğunu anladığında dehşete düştüğünü

Radikal Gazetesi
İtalya Depremini Haber Vermiş ama...

İtalyan bir araştırmacı, ülkenin orta kesimlerinde önceki gün meydana gelen depremi önceden tahmin ettiğini, ancak yetkililer tarafından susturulduğunu iddia etti.

Resmi RAİ televizyonuna konuşan laboratuvar teknisyeni Giampaolo Giuliani, kendi geliştirdiği, yeryüzünün yaydığı radon gazının miktarını ölçen cihaz sayesinde depremi önceden tahmin ettiğini belirtti. Giuliani, birkaç gündür, bilgisayarındaki radon gazıyla ilgili verileri gördüğünde ve bunun depremin işareti olduğunu anladığında dehşete düştüğünü anlattı.  Yetkilileri bu konuda uyardığını anlatan Giuliani, ancak halkı paniğe sevk ettiği gerekçesiyle savcılar tarafından kovuşturmaya uğradığını söyledi.

Basında çıkan haberlerde, internette yayımladığı uyarıları geri çekmeye zorlanan Guiliani’nin şimdi özür beklediği kaydedildi. Ancak Giuliani, RAİ’ye yaptığı açıklamada, hiçbir zaman halka bu konuda uyarıda bulunmadığını, sadece yetkilileri bilgilendirmekle yetindiğini ifade etti. Giuliani’nin, depremin olduğu L’Aquila’nın 50 kilometre güneyindeki Sulmona şehrinde deprem olacağını söylediği belirtiliyor.

Roma’daki Milli Jeofizik Enstitüsü Başkanı Enzo Boschi, radon gazının bazen depremden önce yayıldığı olgusu üzerinde çalışıldığını, ancak şu anda gaz ile deprem arasında bir bağlantı kurmanın yolunun olmadığını bildirdi. Yetkililer Giuliani’yi dikkate alsaydı can kaybının daha çok olacağını öne süren Boschi, "Düşünün ki, bu uyarıyı kabul etseydik ve Sulmona’yı boşaltsaydık, tahliye edilenlerin çoğu bugün L’Aquila’da bulunacaktı" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/italya-depremini-haber-vermis-ama-_68032.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!