Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İtalya Dünya Mirasını Koruma Altına Alıyor

İtalya’nın Dünya Mirası statüsüne sahip popüler bir turistik bölge olan Cinque Terre’ye girmesine izin verilen turist sayısını bölgedeki yerel kültürü koruyabilmek adına önemli oranda kısıtlamayı planladığı açıklandı.

yapi.com.tr
İtalya Dünya Mirasını Koruma Altına Alıyor

Yetkililer İtalya’nın kuzey batısındaki bu bölgede bulunan 5 balıkçı kasabasını sadece bu yaz 2.5 milyon turistin ziyaret ettiğini ve bu yoğunluğun bölge halkına büyük zarar verdiğini söyledi.

Hürriyet'ten Birce Bora'nın haberine göre, bölge halkı özellikle turistik yolcu gemileri ile Cinque Terra’ya gelen turistlerin kontrol edilemez bir yoğunluk yarattığını ve köyleri yaşanamaz hale getirdiğini söyledi.

İtalyan gazetesine konuştu

Cinque Terre Parkı lideri Vittorio Alessandro konuyla ilgili la Repubblica gazetesine yaptığı açıklamada bu yıl bölgeye sadece 1.5 milyon turistin giriş yapmasına izin verileceğini söyledi ve “Bu karar nedeniyle eleştirileceğimizi biliyoruz, ancak bu bizim varlığımızı sürdürebilmemiz ile ilgili bir konu” dedi.

Yetkililer, bölgeye çıkan yollara özel cihazlar yerleştirilerek köylere doğru giden kişilerin sayısının tespit etmeyi ve önceden belirlenmiş bir sayıya ulaşıldığında tüm yolları kapatmayı planladıklarını açıkladı.

Bilet alacaklar

Cinque Terre’yi ziyaret etmek isteyen tüm turistlerin bölgeye girişlerini garanti altına alabilmek için ziyaretlerinden önce internet üzerinden bilet satın almak zorunda kalacağı da belirtildi.

Dik, dar patikalarla ulaşılan ve rengarenk köy evleri barındıran Cinque Terre bölgesi bir kaç yıl öncesine dek turistlerin yoğun ilgisi ile karşılaşmıyordu.

Ancak son yıllarda Akdeniz’in Tunus gibi bazı popüler turist merkezlerinin bölgede yaşanan terör saldırıları nedeniyle tercih edilmemeye başlamasının ardından yolcu gemileri Cinque Terre’yi de düzenli olarak durdukları limanlar arasına ekledi. Bu durum bölgenin bir anda milyonlarca kişinin ziyaret ettiği popüler bir turistik merkeze dönüşmesine neden oldu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/italya-dunya-mirasini-koruma-altina-aliyor-_143163.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!