Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İtfaiye İşçilerinin Fotoğraflı Mücadelesi

Sendika haklarını kullanmak istedikleri için işten çıkarılan itfaiye işçileri, 13–18 Nisan arasında Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda başlattıkları fotoğraf sergili eylemlerini 26 Nisan'a kadarTaksim Gezi Parkı'nda sürdürecek. Haklarını arayan işçiler 26 Nisan–2 Mayıs arasında da Kadıköy İskele Meydanı'nda fotoğraf sergisiyle seslerini duyurmaya

CNN Türk
İtfaiye İşçilerinin Fotoğraflı Mücadelesi

Sendika haklarını kullanmak istedikleri için işten çıkarılan itfaiye işçileri, 13–18 Nisan arasında Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda başlattıkları fotoğraf sergili eylemlerini 26 Nisan'a kadar Taksim Gezi Parkı'nda sürdürecek. Haklarını arayan işçiler 26 Nisan–2 Mayıs arasında da Kadıköy İskele Meydanı'nda fotoğraf sergisiyle seslerini duyurmaya çalışacak.

İşten çıkarılan işçilerden Ömer Sert, “2008 yılında anayasal hakkımız olan Belediye-İş Sendikası’na üye olduk. İstanbul Daire Başkanlığı ve Grup Amirlikleri tarafından istifa etmemiz yönünde çeşitli baskılar yapıldı. Sendikaya katılabilmek için bakanlığa müracaatta bulunduk. Bize gelen yazıda bu konu hakkında herhangi bir engelin olmadığını belirttiler, ancak Belediye bunu kabul etmedi” şeklinde konuştu.

Boğaziçi İnşaat Müşavirliği (BİMTAŞ) Genel Müdürü Ahmet Ağırman, Sultanbeyli Grup Amirliği’nde yaptığı konuşmasında, “Sendikadan istifa etmezsek BİMTAŞ’ın ‘İtfaiye Hizmet Alma İhalesi’ni almayacağını söyledi. 7 Aralık’ta yapılan İtfaiye Hizmet Alma İhalesi'nde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi henüz bir açıklamada bulunmamışken çalıştığımız kurumdan ihaleyi, Beyaz Holding bünyesinde bulunan, Deniz Feneri ve Kanal 7’nin sahipleri Zekeriya Karaman ile İsmail Karahan’ın şirketlerinin kazandığı söylendi.”

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi itfaiye işçisini düşünmüyor. Onların tek düşüncesi daha fazla para, daha çok kâr elde etmektir. Belediye Başkanı’nın İstanbul itfaiyesini özelleştirilmesiyle beraber bize dayattığı kölelik koşullarını reddettik ve reddetmeye devam edeceğiz.”

İtfaiye işçilerinden Kadir Topbaş’a cevap!

Kadir Topbaş, katıldığı bütün toplantı ve açılışlarda, basın mensuplarının “Sözleşmeye imza atmayan itfaiyeciler ne oldu?” sorusuna, “Bizimle sözleşme imzalamayan 68 itfaiyeci bazı programlarda kâğıtlar uzatarak, “Ne olur biz ettik siz etmeyin, çok kötü durumdayız, bizi kullandılar” diyorlar. Her gün mektup verip, “Sayın başkanım, biz ettik siz etmeyin. Mağdur olduk, kandırıldık,” diyorlar,” sözüne gönderme yapan Ömer Sert; Kadir Topbaş’tan, işten çıkarılan 43 itfaiye işçisinden özür dilemesini bekliyor ve istedikleri yasal sonuçları elde edememeleri halinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gideceklerini, haklarını sonuna kadar arayacaklarını söylüyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/itfaiye-iscilerinin-fotografli-mucadelesi-_78858.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!