Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İTÜ ve YTÜ’lü Öğrencilerin Sürdürülebilir Konut Projesi'ne Ödül

İTÜ ve YTÜ öğrencilerinden oluşan Team Bosphorus, Solar Decathlon Africa 2019’dan 3 birincilikle döndü. Önerdikleri ReYard adlı sürdürülebilir konut projesiyle Nisan 2018’te finale kalan Team Bosphorus, projesini inşa etmeye hak kazan 20 takım arasına girdi.

yapi.com.tr
İTÜ ve YTÜ’lü Öğrencilerin Sürdürülebilir Konut Projesi'ne Ödül

Amerikan Enerji Bakanlığı’nın 2002’den bu yana iki yılda bir düzenlediği Solar Decathlon yarışmasının Afrika etabı, 13-27 Eylül tarihlerinde Fas’ın Ben Guerir şehrinde gerçekleştirildi. Üniversite öğrencilerine yönelik uluslararası sürdürülebilir konut tasarım yarışmasının Afrika etabına Türkiye'yi temsilen Team Bosphorus katıldı. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) öğrencilerini bir araya getiren ekibin ilk 20'ye kalarak Fas’taki Green Energy Park’ta inşa etmeye hak kazandığı ReYard projesi, aralarında VitrA'nın da bulunduğu markaların desteğiyle hayata geçirildi. Team Bosphorus, Solar Decathlon Africa’dan toplam 3 ödülle döndü.

20 ülkedeki 54 üniversiteden 18 takımın ve 1.200 öğrencinin mücadele ettiği yarışmada, inşa edilen konut projeleri 10 farklı kategoride değerlendirildi. Team Bosphorus, ReYard projesiyle “İnovasyon”, “Mühendislik ve Yapı” ile “Sosyal Farkındalık” kategorilerinde en yüksek puanı alarak birinci oldu. Ayrıca “Pazar Potansiyeli” ve “Mimarlık” kategorilerinde beşinci sırada yer aldı.

Yarışma komitesi, ilk 20’ye kalan bütün ekiplerden, 5 kişilik Faslı bir ailenin yaşayacağı, ülkenin geleneksel yapı malzemesi olan toprağın kullanıldığı bir konut projesi tasarlanmasını istedi. Team Bosphorus ekibi, Mardin ve Urfa’daki kerpiç evlere de çok benzer, bugünün yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji kaynaklarıyla bir araya getirerek, özelde Fas, genelde ise Afrika kıtası için yeni, yerel, ekonomik, ekolojik ve sürdürülebilir bir konut projesi önerdi. ReYard adlı proje, Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nden 12’siyle uyumluluk gösteriyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/itu-ve-ytulu-ogrencilerin-surdurulebilir-konut-projesine-odul-_175404.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!