Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İzmir Adayı Tamam İstanbul için İki İsim Öne Çıkıyor

Deniz Baykal, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu yeniden aday göstereceklerini açıkladı. İstanbul için iki aday arasında değerlendirme yaptıklarını belirten Baykal, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in kamuoyundan yakın ilgi gördüklerini vurgulayarak "Bunları not ediyoruz" dedi.

Referans Gazetesi



CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu yeniden aday göstereceklerini açıkladı. İstanbul için iki aday arasında değerlendirme yaptıklarını belirten Baykal, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in kamuoyundan yakın ilgi gördüklerini vurgulayarak "Bunları not ediyoruz" dedi. Baykal, parti merkezinde dinleme cihazı bulunmasıyla ilgili olarak da parti olarak inceleme yaptıklarını söyledi.

CNN Türk'te yayımlanan Ankara Kulisi programında soruları yanıtlayan Baykal, telekulak olaylarının artık kanıksanması gibi tehlikeli bir ruh halinin egemen olmaya başladığını anlattı. Bunun son derece yanlış bir tavır olduğunu dile getiren Baykal, pazartesi günü çok ileri teknolojiye dayalı bazı araçlarla yeni bir değerlendirme yapacaklarını açıkladı.
    
Polise güvenmiyoruz

Dinleme cihazlarını kimlerin kim adına yerleştirdiğinin önemli olduğunu kaydeden Baykal, "Bunu söylemekten üzüntü duyuyorum ama polis teşkilatına yönelik güven kaybı içindeyiz" ifadesini kullandı. Güvenlik güçlerinin topluma bu konularda güven vermediğinin açık olduğunu belirten Baykal, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt ile ilgili dinleme skandalını da hatırlattı ve Türkiye'de dinleme yetkisiyle ilgili süreçteki yanlışlıkları eleştirdi. Baykal, bu işi kimlerin yaptırmış olabileceği sorusuna da "Yerel seçim öncesi yapılacak özel değerlendirmeler birilerinin işine yarayabilir" dedi ve ekledi: "Bunu AKP yaptırdı demek istemem ama yetki dışı özel yaşamı izleme konusunda meraklı bazı çevreler var. Onlar bu konuda gelişmiş teknolojik olanaklara sahipler. Bazen dinlediklerini kullanıyorlar. Koca Ergenekon davasının bütün dayanağı bu" yanıtını verdi.

Vatandaşlardan, yerel seçimde oy kullanırken Deniz Feneri davasını akıllarından çıkarmamalarını isteyen Baykal, Melih Gökçek'in adaylığının geç açıklanmasını ise "Bu konudaki sıkıntılar AK Parti yönetimi tarafından da kabul edilmiş oldu" sözleriyle değerlendirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmir-adayi-tamam-istanbul-icin-iki-isim-one-cikiyor_65544.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!