Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İzmir Adliye Sarayı Haziranda Tamamlanıyor

1982 yılında programa alınan ancak ihalesi 1990'da yapılarak inşaatına başlanan, ancak ödenek sıkıntısı nedeniyle 14 yıldır bitirilemeyen İzmir Ada

Yeni Asır
İzmir Adliye Sarayı Haziranda Tamamlanıyor

b>1982 yılında programa alınan ancak ihalesi 1990'da yapılarak inşaatına başlanan, ancak ödenek sıkıntısı nedeniyle 14 yıldır bitirilemeyen İzmir Adalet Sarayı'nın tüm birimleri, nihayet tamamlanıyor.
1970'li yıllardan beri Konak'ta SSK'ya ait binalarda zor koşullarda hizmet veren İzmir Adliyesi, AB standartlarına uygun binaya kavuşacak.
22 dönümlük alan üzerinde 9 bloktan oluşan Adalet Sarayı, haziran ayında Adalet Bakanı Cemil Çiçek tarafından açılacak.

Taşınma sürüyor
İlk olarak 2000 yılında inşaatı tamamlanan D1 VE D2 bloklarına hukuk, ticaret, iş ve kadastro mahkemeleri ile Adli Tıp Birimi'nin taşındığını belirten İzmir Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Mesutoğlu, şu bilgileri verdi:
"İlk taşınmanın ardından inşaat diğer bloklarda devam etti. 2003 Mayıs ayında icra merci, icra daireleri, vergi ve bölge idare mahkemeleri hariç olmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığı, tüm ceza mahkemeleri ve Adli Sicil'le birlikte neredeyse İzmir Adliyesi'nin tamamı Bayraklı'ya taşındı. Şu anda sosyal tesislerin bulunduğu E blokta ve otoparkta inşaat devam ediyor. A blokta ise ahşap montajlar yapılıyor. Çevre düzenlemesi de dahil olmak üzere tamamı Haziran'da bitirilecek."


Aradığınız yeri bulmak çok zor
İzmir Adalet Sarayı ferah bir binada hizmet vermeyi amaçlarken, vatandaş 22 dönüm üzerindeki 9 bloktan oluşan bina içinde kaybolma sorunu yaşıyor. Vatandaştan en fazla bina büyüklüğü ve yönlendirme levhalarının yetersizliği yönünde şikayet aldıklarını belirten Başsavcı Mesutoğlu, "Yönlendirme levhaları haziran ayından önce bloklara yerleştirilecek" dedi.

Ulaşım sorunu var
Adliyede çalışan yargı personeli ve buraya işi düşen vatandaşın en büyük sorunu ulaşım. Otobüs duraklarının Adalet Sarayı'na 300 metre uzaklıkta olmasından ve Konak'taki gibi her semte otobüs olmamasından şikayetçi olan personel, Aliağa-Menderes Hızlı tren hattının da biran önce devreye girmesini bekliyor.

İki kez ihale edildi
Adalet Sarayı 1990 yılında 35 milyar liraya ihale edildi. Ancak inşaat yıllar sürdüğü ve keşif süresi dolduğu için inşaat 2002 yılında tasfiye edilerek yeniden ihale edildi. İkinci ihalenin bedeli ise, 24 trilyon lira oldu. Bayındırlık İl Müdürlüğü yetkilileri, Adalet Sarayı'na bugünün rakamlarıyla yaklaşık 60 trilyon lira harcandığını belirttiler.


BAŞSAVCI MESUTOĞLU
Sabıka kaydı yarım saatte verilecek

Tüm birimlerin taşınmasıyla işlemlerin daha hızlı ve sağlıklı yapılacağını belirten Başsavcı Mesutoğlu, "Mahkemeler, nüfus ve sabıka bilgilerine savcılığı aracı koymadan direkt ulaşabilecek. Vatandaşımız da tüm birimlerimiz bilgisayar kullanacağı için sabıka kaydına yarım saat içinde ulaşabilecek. Personelimiz, sağlıklı, geniş, aydınlık bir mekanda iyi donatılmış araç gereçle çalışma imkanına sahip olacak" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmir-adliye-sarayi-haziranda-tamamlaniyor_11013.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!