Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İzmir Büyükşehir'den İşsizlik Yardımı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ekonomik kriz nedeniyle 2009 Ocak ayından itibaren işsiz kalanlar için 15 Mayıs’ta başlattığı 150 TL’lik işsizlik yardımı için bugüne kadar 189 kişi başvurdu.

Hürriyet Gazetesi
İzmir Büyükşehir'den İşsizlik Yardımı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ekonomik kriz nedeniyle 2009 Ocak ayından itibaren işsiz kalanlar için 15 Mayıs’ta başlattığı 150’TL’lik işsizlik yardımı için bugüne kadar 189 kişi başvurdu.

Ekonomik kriz nedeniyle san iki yılda işsizlerin sayısını hızla yükseldiği İzmir’de işsizlik sigortası için 2009 yılında 21 bin 170 kişi başvuru yaparken, Büyükşehir Belediyesi’nin işsizlik yardımı bu oranda rağbet görmedi. İşsizlik sigortası alan kişinin eline son aldığı net maaşın (Asgari ücreti geçmemek koşuluyla) yarısı oranında para geçiyor. Büyükşehir Belediyesi’nin 15 Mayıs’ta başlattığı uygulamaya bugüne kadar 189 kişi başvuru yaptı.

151 kişiye veriliyor

Başvuranlardan 38’i istenin koşulları tutmadığı için elendi. Eylülde 129 işsiz yardımdan yararlanırken, başvurusu yeni kabul edilen 22 işsize de Ekim ayından itibaren 150 TL’lik aylık yardım yapılacak. Büyükşehir’in yardımı için başvurunun az olmasının istenen koşullardan kaynaklandığı öne sürüldü.

Bir yıl ikametgah şartı

Belediye yardımı vermek için 2009 Ocak ayı itibarıyle işten çıkarıldığına dair belge, işten çıkarıldığı tarihten itibaren geriye dönük son üç ayın hizmet dökümü, işsizlik maaşı almadığına dair İŞKUR’dan belge, ikametgah belgesi, fakir kağıdı, vukuatlı nüfus kayıt örneği, üzerine gayrimenkul olmadığına dair belge, ailede başka çalışanı ve araç kaydı olmadığına dair beyan talep ediyor. Ayrıca, Balçova, Bayraklı, Bornova, Buca, Çiğli, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Karşıyaka, Konak, Narlıdere ilçelerini kapsayan yardımdan yararlanmak için bir yıl süreyle Büyükşehir sınırları içinde ikamet etmiş olması şartı da bulunuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmir-buyuksehirden-issizlik-yardimi_72332.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!