Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İzmir EXPO için 'TEK YÜREK'

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, şehrin EXPO 2020 adayı gösterilmesine ilişkin temenni kararını, mecliste temsil edilen partilerin oy birliğiyle aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, meclis toplantısında yaptığı konuşmada İzmir'deki bütün kurum ve kuruluşların 2015 EXPO organizasyonunun şehre kazandırılması için büyük gayret

Yeni Asır Gazetesi
İzmir EXPO için 'TEK YÜREK'

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, şehrin EXPO 2020 adayı gösterilmesine ilişkin temenni kararını, mecliste temsil edilen partilerin oy birliğiyle aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, meclis toplantısında yaptığı konuşmada İzmir'deki bütün kurum ve kuruluşların 2015 EXPO organizasyonunun şehre kazandırılması için büyük gayret sarfettiğini belirtti. Başkan Kocaoğlu, "2015 EXPO adaylık sürecinde ve Şangay'daki etkinliklerde kazandığımız deneyimler, bizi farklı bir noktaya getirdi. Hükümetin geçmişte olduğu gibi desteğini sürdürmesi halinde, 2020 adaylığının İzmir ve ülkemiz için yararlı olacağını düşünüyorum. İzmir Kalkınma Ajansı'nda Valimiz Sayın Cahit Kıraç da bu yöndeki kararı açıklamıştı. Meclisin temenni kararını Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanlar başta olmak üzere ilgililere ileteceğiz." dedi.

Kocaoğlu, Ankara'nın da adaylığını açıklaması konusunda ise şunları söyledi "Bir kentin özelinde birinci öncelikte olan bir konu, bir başkasının beşinci sırasında olabilir ya da hiç olmayabilir. Biz yarışmayı kendi işimize bakmayı düşünüyoruz. 2015 adaylık sürecinde gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla İzmir olarak EXPO delegeleri üzerinde farklı bir etkimiz olduğunu düşünüyorum.2020 adaylığımız için katkı verecek herkese teşekkür ederiz. İzmir'in tüm kurumları olarak elbirliğiyle EXPO'yu kentimize getirmek için çalışacağız."

AK Parti Grup Sözcüsü Yusuf Kenan Çakar da EXPO gibi büyük bir organizasyonun yapılacağı ülkede hükümet ve devletin desteğinin şart olduğunu söyledi. Çakar, "İzmir'de bu işi yapabilecek tecrübe ve birikimin yanısıra oluşturulmuş bir oy tabanı da var. Çok iyi bir çalışma yaparak, büyükelçilğimizin olmadığı ülkelerden bile oy almıştık. Yine elbirliğiyle başarılı bir sonuç elde edeceğimize inanıyorum" seklinde konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmir-expo-icin-tek-yurek-_80981.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!