Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İzmir Farkı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, hafta sonu İstanbul’dan sonra İzmir’e geçti. Geçen Pazar Başbakan Erdoğan’ın konuştuğu alanda İzmirlilere seslenen Baykal, konuşmasına başlamadan önce boynuna poşu taktı.

Vatan Gazetesi
İzmir Farkı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, hafta sonu İstanbul’dan sonra İzmir’e geçti. Geçen Pazar Başbakan Erdoğan’ın konuştuğu alanda İzmirlilere seslenen Baykal, konuşmasına başlamadan önce boynuna poşu taktı. Baykal, İzmir mitinginde Başbakan Erdoğan’ın "İzmir’i istiyorum" sözlerini anımsatarak, şöyle konuştu: "Türkiye’de Anadolu işgal edildi. Hiçbir kentin işgal edilmesi İzmir’in işgali kadar ızdırap yaratmadı. İzmir’in kurtuluşu Türkiye’nin kurtuluşu oldu. Türkiye’ye gözünü dikenler her yeri alsalar ama İzmir’i almasalar rahat edemezler. Her yeri alırlar ama İzmir eksikse o hiç almamış demektir, tadını çıkaramazlar, mutlu olamazlar, yetmez onlara. İlla ki 'İzmir de İzmir' diye tuttururlar ama İzmir bu. O kadar kolay alınıp, verilmez ki... İzmir’i alan zaten 1922 yılında almış. İzmir’i Mustafa Kemal almış. İzmir her gün yeniden alınıp verilmez. Bir kere alındı, 1922’de iş bitti. İzmir’in tek sahibi var Atatürk ve İzmir halkı. İzmir’i almaya, kömür poşeti, buzdolabı, çamaşır makinesi, koltuk ve kanepe yetmez. İzmir’i tehditle, şantajla, korkutarak da alamazsın. Gönülle İzmir kimin yöneteceğine karar verir. Saygı göstereceksin saygı. Türkiye İzmir’deki Hükümet Konağı’nın çatısına o bayrak çekilinceye kadar rahat etmedi. İzmir’in bayrağına sahip çıkın."

CHP - 22 Mart

Baykal, İzmir’de yağmura rağmen 120 bin kişiye seslendi. Gündoğdu’daki miting alanı yaklaşık 30 bin metrekare olduğu için metrekareye 4 kişiden alanda 120 bin kişinin bulunduğu anlaşılıyor.

AKP - 15 Mart

Başbakan Erdoğan, geçen hafta İzmir’de 35 bin kişiye seslendi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmir-farki_67591.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!