Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İzmir Havaray Projesinin Detayları Belli Oldu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Havaray sisteminin ilk yapılacağı yeri açıkladı. Soyer, Havaray için ilk denemenin yapılacağını söyledi

yapi.com.tr
İzmir Havaray Projesinin Detayları Belli Oldu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kent içi trafiğine çözüm olarak sunduğu Havaray projesinin ilk ayağının Gaziemir ESBAŞ-Fuar İzmir arasında yapılacağını söyledi.

İzmir'e Dair'de yer alan habere göre, önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu döneminde projelendirilen Havaray için ilk denemeyi yapacaklarını bildiren Başkan Soyer, "Benim yaptığım araştırma, Havarayın maliyeti metronun kilometre başına düşen maliyetinden çok daha düşük. Kamulaştırma yok, bir de yerin altında kazma, tünel açma yok. Hazır beton blokların üzerine oturtuyorsun. Yani çalışma sırasında trafiği de engellemiyorsun. Bitince de daha keyifli bir yolculuk yapıyorsunuz" dedi.

Soyer sözlerine, "Gerçekten daha makul. Aziz Bey nereden aldı o fiyatı bilmiyorum. Ben de ESBAŞ-Fuar İzmir arasındaki 2.3 kilometrelik hatla başlatacağım bu uygulamayı. Görüştüğümüz firmalar daha fazlasına talip. Ama ben deneme yapılsın istiyorum. Tamamen bitmiş bir işi İzmir görsün. Biz de maliyetleri görelim" şeklinde devam etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmir-havaray-projesinin-detaylari-belli-oldu_173300.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!