Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İzmir için Güçbirliği

Türkiye Araştırmalar Merkezi ve Ege-Koop tarafından koordine edilen EXPO 2015 için Avrupa İnsiyatifi´nin İstanbul´da düzenlediği toplantı ile tüm Türkiye´nin İzmir´in adaylığının arkasında olduğu mesajı verildi.

yapi.com.tr
İzmir için Güçbirliği

ürkiye Araştırmalar Merkezi ve Ege-Koop tarafından koordine edilen EXPO 2015 için Avrupa İnsiyatifi´nin İstanbul´da düzenlediği toplantı ile tüm Türkiye´nin İzmir´in adaylığının arkasında olduğu mesajı verildi.

Avrupa ve Türkiye´den 30´a yakın sivil kuruluşu bir araya getiren „İzmir EXPO 2015 için Avrupa İnsiyatifi“ İstanbul Sepetçiler Kasrı´nda düzenlediği dayanışma toplantısı ile İzmir´in adaylığına destek verdi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal ve İstanbul Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos´un yanı sıra, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, DP Genel Başkan Yardımcısı Nevval Sevindi ve Türk-Alman Kültür Konseyi üyesi Eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş´ın katıldığı toplantıyı Türkiye Araştırmalar Merkezi Direktörü Prof. Dr. Faruk Şen yönetti. İzmir EXPO 2015 Avrupa İnsiyatifi adına Ege-Koop Genel Başkanı ve insiyatifin Türkiye kolu eşbaşkanı Hüseyin Aslan´ın selamlama konuşmasıyla başlayan programda EXPO´nun sadece İzmir ve Ege Bölgesi´nin değil tüm Türkiye´nin meselesi olduğu vurgusu yapıldı. Toplantı da İstanbul´da faaliyet gösteren diplomatik temsilciler, yabancı basın mensupları ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi yer aldı.

EXPO 2015 için Avrupa İnsiyatifi´nin son bir yıllık süre zarfında İzmir´in tanıtımı için çaba harcadığını söyleyen Türkiye Araştırmalar Merkezi Direktörü Prof. Dr. Faruk Şen, İzmir´in organizasyonu alma şansını yüksek gördüklerini belirtti. Şen Avrupa Birliği´nin 27 ülkesinden 17´sinin Türkiye´nin adaylığından yana olduğunu söyledi.

İnsiyatif adına yaptığı konuşmada Hüseyin Aslan, bir medeniyetler beşiği olan İzmir´in sağlık gibi bölgenin ve kentin tarihine damga vurmuş bir konuyla girdiği adaylık yarışında büyük şanslara sahip olduğunu söyledi.

CHP olarak İzmir´in adaylığının sonuna kadar arkasında olduklarını söyleyen Deniz Baykal ise, „eğer EXPO müracaat üzerine değil, bir yönetim kurulunca verilen bir organizasyon olsaydı, BIE´nin kendiliğinde organizasyonu İzmir´e vermesi gerekirdi“ dedi. İzmir´in farklılıkları bir arada barış içinde yaşatabilen bir kent olarak dünyaya örnek olarak bu etkinliği alması gerektiğini söyleyen Baykal, bugüne kadar Müslüman nüfuslu hiçbir ülkenin EXPO´yu almadığını belirterek, dünyanın içine girdiği konjonktür EXPO´nun İzmir´e verilmesini gerektiriyor“ dedi.

Ticaretin ülkeler arasında ilişkilerin güçlenmesi açısından bir vasıta olduğunu söyleyen Patrik Bartholomeos ise asırlardan beri limanıyla önemli bir ticaret merkezi olmuş İzmir´in farkı kültürleri bir arada yaşatan bir pota olduğunu söyledi. Patrikhane olarak toplumlar arası anlayış ve hoşgörüyü geliştirecek her türlü etkinliğin yanında olduklarını söyleyen Bartholomeos, İzmir´in 2015 EXPO´su için adaylığını desteklediklerini belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmir-icin-gucbirligi_60298.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!