Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İzmir İçme Suyu 2. Merhale Projesinin İlk Etabı Tamamlandı

İzmir İl Koordinasyon Kurulu, yılın ilk toplantısını Vali Yardımcısı Şahin Arslan başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantı açılışında konuşan Arslan, 2010 yılında toplam bedeli 10 milyar 182 milyon 944 bin lira olan bin 449 projenin gündemde bulunduğunu, bunların 815'inin bittiğini, 330'unun devam ettiğini, 102'sinin ihale aşamasında olduğunu,

yapi.com.tr / AA
İzmir İçme Suyu 2. Merhale Projesinin İlk Etabı Tamamlandı

İzmir İl Koordinasyon Kurulu, yılın ilk toplantısını Vali Yardımcısı Şahin Arslan başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantı açılışında konuşan Arslan, 2010 yılında toplam bedeli 10 milyar 182 milyon 944 bin lira olan bin 449 projenin gündemde bulunduğunu, bunların 815'inin bittiğini, 330'unun devam ettiğini, 102'sinin ihale aşamasında olduğunu, 204'üne ise henüz başlanmadığını kaydetti.

Toplantıda yatırımcı kuruluşların bölge yöneticileri projeleri hakkında sunum yaptı. Karayolları 2. Bölge Müdürü Erol Altun, İzmir'de 2010 yılında 513 kilometre asfalt çalışması yaptıklarını, İzmir-Çandarlı arasındaki yolun otoyol olarak hizmet verebilmesi ana hedefi kapsamında Menemen ve Aliağa etapları için projelerin tamamlandığını ifade etti.

İzmir-İstanbul otoyolunun ihale edildiğini ve Gebze'den inşaata başlandığını dile getiren Altun, İzmir tarafında da kamulaştırma ve altyapı çalışmalarının sürdüğünü, bahar aylarında inşaata İzmir'den de başlanmış olacağını anlattı.

Altun, 377 kilometrelik yolun 5,5 yıl içinde tamamlanacağını ve İzmir-İstanbul arasının 3,5 saate düşeceğini, Manisa-İzmir arasında yapımı planlanan Sabuncubeli Tünelleri'nin de bu yıl içinde ihale edileceğini bildirdi.

DSİ'nin yatırımları

DSİ 2. Bölge Müdürü Mustafa Altundal, İzmir ve ilçelerindeki baraj yatırımları hakkında bilgi verdi.

2010 yılında 36 proje öngörüldüğünü, 13 projenin bittiğini, 15'inin sürdüğünü, 6'sının ihale, 2'sinin proje aşamasında olduğunu ifade eden Altundal, İzmir'in içme suyu ihtiyacı için büyük öneme sahip İzmir İçme Suyu 2. Merhale Projesinin ilk etabının tamamlandığını, İzmir'e Gördes Barajından gelen suyun bu hafta verilmeye başlanacağını ifade etti.

Proje kapsamında, 120 milyon metreküplük kapasiteye sahip Gördes Barajından yıllık 59 milyon metreküp suyun İzmir'e ayrıldığını, 114 kilometrelik isale kanalının 35 kilometrelik bölümünün tamamlandığını dile getiren Altundal, ''Sarıkız-Bornova arasındaki 79 kilometrelik ikinci etap için bu ay içinde ihale yapılacak. 1 yıl içinde inşaata başlanacak. Ancak ilk etaptaki suyu İzmir'e verecek durumdayız. İZSU ile görüşmeler tamamlandı, bu hafta içinde bu suyu İzmir'imize fiilen bağlamış olacağız'' dedi.

İZSU'nun, Manisa yakınlarındaki Sarıkız su kuyularından yaptığı bağlantıyla, suyun Emiralem üzerinden İzmir'e geleceği ifade edildi.

Güzelbahçe'ye yapılacak kule

İl Özel İdare Genel Sekreteri Ramazan Taşçı ise MOBESE olarak bilinen Kent Güvenlik Sistemi binasının tamamlandığını, sistemin Şubat ayında test denemelerine başlanacağını kaydetti.

Taşçı, sistemle İzmir'de 60 kadar kamera noktasından gelecek görüntülerle plaka takibi, görüntü izleme, çağrı yönetim ve araç takibi yapılacağını belirtti.

Gemi Trafik Hizmetleri Sistemi kapsamında Güzelbahçe'de yapılacak kule hakkında bilgi veren Taşçı, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'nin ''Bu kule, İzmir'e en yakın plaj olan Güzelbahçe'yi bitirir. Daha uygun yerler vardı, keşke belediyeye de sorsalardı. İmkan varsa bu proje durdurulmalı ve başka yere taşınmalı'' sözleri üzerine bunun teknik olarak mümkün olmadığını söyledi.

25 metre yüksekliğinde 8 metre çapındaki kulenin İzmir ve Ege'nin güvenliği için çok önemli olduğunu, bu yapıyla kaçak göçmenlerin izleneceğini, kaçak akaryakıtın büyük oranda önüne geçileceğini ifade eden Taşçı, ''Sistem kapsamında Mersin'de 6, İzmit'te 6, İstanbul'da 3 ve İzmir'de 12 kule yapılacak. Bu kulelerin yeri koordinatlara göre belirleniyor. Güzelbahçe'de yapılacak kulenin yeri değişirse bu domino etkisi yapar. Teknik olarak bunun mümkün olmadığı ifade edildi'' dedi.

ETİKETLER: kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/izmir-icme-suyu-2-merhale-projesinin-ilk-etabi-tamamlandi_85163.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!