Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İzmir Körfezi Yap-İşlet-Devret Yöntemiyle Temizlenecek

Yaklaşık 15 yıldan bu yana gündemde bulunan İzmir Körfezi'nin özel taraklı gemilerle taranarak temizlenmesine yönelik proje yeniden gündeme geldi.<

Dünya



b>Yaklaşık 15 yıldan bu yana gündemde bulunan İzmir Körfezi'nin özel taraklı gemilerle taranarak temizlenmesine yönelik proje yeniden gündeme geldi.
Ulaştırma Bakanlığına bağlı Demiryolları, Limanlar ve Havameydanları (DLH) İnşaatı Genel Müdürlüğü, İzmir Limanı tarama ve tevsii inşaatını "yap-işlet-devret" sistemine göre yeniden ihale edecek.

Projeyi Bakanlık adına Limanlar Yapım Dairesi Başkanlığı yürütecek. İhale hazırlıkları sürdürülen söz konusu proje için ilgili bakan onayının alınmasının ardından "start" verilecek. İzmir Körfezi tarama ihalesine yerli ve yabancı firmalar birlikte teklif verebilecekler.

Proje ile Alsancak Limanı dahil İzmir Körfezi'nin 13 metre derinliğinde toplam 7 milyon metreküplük bir alanda deniz tarama işlemi yapılacak. Balçık ve çamurlardan arınacak Körfez'e giriş ve çıkışların yapılabileceği yeni koridorlar açılarak aynı zamanda Körfez'in pisliği alınmış olacak. Körfez'in temizlenmesinde, özel taraklı büyük gemiler görev alacak.

Bu özelliği ile özel teçhizata sahip sayılı firmanın katılabileceği çalışmada, İzmir Limanı'nda bazı önemli düzenlemeler de yapılacak.

Manevra sahası oluşturulacak

Büyük gemilerin rahatlıkla manevra yaparak temizlik işlerine katılabilmeleri için limanda 500 metre yarıçapında bir manevra sahası oluşturulacak. Yapılan ön etütlere göre, körfezde yaklaşık 7 milyon metreküplük bir tarama yapılması bekleniyor.

3 bin 530 metre rıhtıma sahip olan ve 541 bin metrekare açık alanı bulunan İzmir Limanı'nda tarama işlemi gerçekleştiğinde gemi yanaşma kapasitesi 39 adete çıkarılmış olacak. İzmir Körfezi tarama projesi ile 13 metre derinliğinde ve 7375 metre uzunluğunda bir de kanal açılacak.

"Yap-İşlet-devret" sistemi ile yaklaşık 200 trilyon liralık körfez tarama maliyetini ilgili firma grubu karşılayacak. Söz konusu ihalenin önümüzdeki günlerde ilan edilerek ilgili firmalara çağrı yapılması bekleniyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmir-korfezi-yap-islet-devret-yontemiyle-temizlenecek_5432.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!