Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İzmir Metrosunda Karar Günü

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir Metrosu’nun tamamlanamayan Ege Üniversitesi Hastanesi-Bornova Merkez arası 3.3 kilometrelik hattının müteahhiti Bozoğlu Firması’na inşaatı bitirmesi için verdiği ek süre 11 Temmuz’da doldu. Metro’nun kaderi bugün belirlenecek. Büyükşehir Belediyesi’nin Aliağa-Menderes raylı sistem projesinde inşaatları

Hürriyet Gazetesi
1 İzmir Metrosunda Karar Günü

zmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir Metrosu’nun tamamlanamayan Ege Üniversitesi Hastanesi-Bornova Merkez arası 3.3 kilometrelik hattının müteahhiti Bozoğlu Firması’na inşaatı bitirmesi için verdiği ek süre 11 Temmuz’da doldu. Metro’nun kaderi bugün belirlenecek.

Büyükşehir Belediyesi’nin Aliağa-Menderes raylı sistem projesinde inşaatları zamanında tamamlayamadığı için Haziran ayında iki inşaat sözleşmesini iptal ettiği Bozoğlu firmasıyla olan Bornova Metrosu sözleşmesini de feshetmesi bekleniyor. "İzmir’i demirağlarla öreceğiz" sloganıyla çalışmalarına başladığı Ailağa-Menderes raylı sistem ve metro projelerinde son iki ayda üçüncü kez inşaat sözleşmesi feshedecek.

Haziran ayı başında, önce Aliağa Menderes raylı sistem projesi 1. etabında yer alan altı istasyonu tamamlayamadığı için Bozoğlu firmasıyla olan sözleşme tek taraflı feshedildi. Ardından da yine yapımı gerçekleşmeyen Çiğli vagon depolama ve atelye tesisleri sözleşmesi feshedildi. Büyükşehir Belediyesi bu kez de yine Bozoğlu inşaatın yürüttüğü Bornova metrosu inşaat sözleşmesini fesih için bugün karar verecek. Büyükşehir Belediyesi’nin Bozoğlu İnşaat’ın yürütüğü diğer bir projesi olan İzmir Metrosu Üçyol-Üçkuyular arası 5.5 kilometrelik hattında ise ek süre Ocak 2010’da dolacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmir-metrosunda-karar-gunu_70494.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • İzmir büyükşehir belediyesi neyi ve ne şekilde nasıl bitirdi ki bu projeleri bitirsin. güzelim izmiri köye çevirdiler bakımsız tarzan benzetmesi yapsak daha bir mantıklı olur.Alt yapıyı bilmeyen sürüsüne bereket belediyeci ile çalışırsan sonu da öyle olur. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!