Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İzmir Metrosunda Çalışma Başladı

Kamu İhale Kurulu'nun metro inşaatı ihalesini iptal etmesinin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi, kendi imkanlarıyla tünellerde çalışmalara başladı. Belediye yetkililerinden aldınan bilgiye göre, 101 işçi ve 6 mühendisten oluşan belediye ekibi, ''Şaft 5'' adı verilen Üçkuyular tüneline girerek, çalışmaya başladı. Metronun ihale ve inşaat

Yeni Asır Gazetesi
İzmir Metrosunda Çalışma Başladı

Kamu İhale Kurulu'nun metro inşaatı ihalesini iptal etmesinin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi, kendi imkanlarıyla tünellerde çalışmalara başladı. Belediye yetkililerinden aldınan bilgiye göre, 101 işçi ve 6 mühendisten oluşan belediye ekibi, ''Şaft 5'' adı verilen Üçkuyular tüneline girerek, çalışmaya başladı. Metronun ihale ve inşaat sürecine ilişkin halkı bilgilendirmek amacıyla belediye tarafından 250 bin el ilanı bastırılarak vatandaşlara ulaştırılıyor. El ilanları özellikle metro tünel inşaatının devam ettiği Hatay semti bağlantılı otobüs duraklarında vatandaşlara dağıtılıyor.

İlan metni, ayrıca bilboardlarda ve otobüs duraklarında poster şeklinde de yer alıyor. ''Kararlıyız, bitireceğiz'' başlıklı el ilanında, metronun inşaat ve ihale süreci anlatılıyor. Belediyenin, 13 Ağustos 2009 tarihinde, süre uzatımına rağmen inşaatı tamamlayamayan yüklenici firmanın sözleşmesini feshettiği bilgisinin yer aldığı ilanda, acil olarak yeniden ihaleye çıkıldığı, ihalenin sonuçlanmasının ardından, tünel betonlarının atılması çalışmasına hazırlanılırken, ''ihale mevzuatına göre hiç bir hakkı olmayan bir firmanın'' ortaya çıkarak, kendisine dosya verilmediği gerekçesiyle ihaleyi iptal ettirdiği ifade edildi. ''Bu yanlış kararın durdurulması için yargıya başvurulacağı'' bildirilen ilanda, ''İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaşanan bu hukuk sürecinde kaybedilecek zamanın telafisi amacıyla kendi imkanlarıyla tünellere girerek betonlama çalışmalarına başlamıştır'' denildi.

Yetkililer, şantiye güvenliği sağlanıncaya kadar şantiyelere kimsenin girmesine izin verilmediğini de ifade etti. Üçyol-Üçkuyular arasında inşa edilecek metro hattı için yüklenici firma, taahhüt ettiği dönemde inşaatı tamamlayamamış, işin verildiği başka bir yüklenici firma da bir kaç kez süre uzatımına rağmen inşaatı tamamlayamamıştı. 13 Ağustos 2009 tarihinde ikinci yüklenici firmanın da sözleşmesi feshedilmiş, tünellerin çökme tehlikesi nedeniyle ''acil'' kapsamında yeniden metro inşaatı için ihale yapılmıştı. İhale sonucunda bir firma inşaatı yapmaya hak kazanmış, ancak bir başka şirket kendisine ihale dosyası verilmediği gerekçesiyle Kamu İhale Kurulu'na başvurarak ihalenin iptalini sağlamıştı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmir-metrosunda-calisma-basladi-_75003.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!