Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İzmir Pasha Otel, Solimpeks Kolektörleri ile Isınıyor

Solimpeks’in İzmir’de Pasha Otel'e kurduğu sistem, toplu sistemlerde en verimli ürünün serpantinli kolektör olduğunu gösteriyor. Mimari yapıya zarar vermeden uygulanan projede görüntü kirliliği oluşmaması için kolektörler 15 derecelik eğimle kuruldu. Bu düşük eğim sayesinde, tüketimin fazla olduğu yaz aylarında sistemde daha fazla sıcak su

yapi.com.tr
İzmir Pasha Otel, Solimpeks Kolektörleri ile Isınıyor

STRONG>Solimpeks’in İzmir’de Pasha Otel'e kurduğu sistem, toplu sistemlerde en verimli ürünün serpantinli kolektör olduğunu gösteriyor.

Türkiye’de ilk olarak 2008 yılında Solimpeks tarafından üretilen ve toplu kolektör sistemlerinde en verimli sistem olma özelliğini taşıyan Solimpeks’in serpantinli kolektörü, dünyanın en verimli ikinci kolektörü olma özelliğini de taşıyor.

Serpantinli kolektör sistemlerinde panelin içinde dolaşan su kısa sürede boşaltılabildiğinden istendiği zaman kolayca kapatılabiliyor. Boruların içinde su dahil hiçbir maddenin kalmaması sayesinde panel ömrü ve performansı en üst düzeye çıkarılıyor.

Pasha Otel, ısıtmada %90'a varan tasarruf sağlayacak

152 adet serpantinli kolektör, 7 adet 5’er tonluk akümülasyon tankı kullanılan projede, kolektörlerde ulaşılan sıcaklık değerleri 110 dereceyi buluyor. Gerçekleştirilen proje ile Pasha Otel, yaz aylarında havanın aşırı bulutlu olmaması durumunda, sıcak suya hiç para ödemeyecek. Kış aylarında ise konaklamanın azalacak olmasından dolayı faturada %80 ve 90 oranında tasarruf sağlanacak.

Mimari yapıya zarar vermeden uygulanan projede görüntü kirliliği oluşmaması için kolektörler 15 derecelik eğimle kuruldu. Bu düşük eğim sayesinde, tüketimin fazla olduğu yaz aylarında sistemde daha fazla sıcak su üretilecek, tüketimin daha az olduğu kış aylarında ise daha az sıcak su elde edilebilecek.

Projede kullanılan serpantinli güneş paneli, dünyada 4-5 firma tarafından üretilebilen bir sistem olma özelliğini taşıyor. İlk olarak Almanya'da üretilen serpantinli kolektörün en yaygın kullanıldığı yapılar arasında oteller geliyor.

Dünyadaki serpantinli kolektörlerin verimlilik değerlerine bakıldığında, Solimpeks’in serpantinli ürünü test raporlarında ikinci sırada yer alıyor. Solimpeks tek akışkan kanallı drain serpantin kolektörünün, endüstriyel ve bireysel olmak üzere birçok otel tarafından kullanılması planlanıyor.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmir-pasha-otel-solimpeks-kolektorleri-ile-isiniyor_80388.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!