Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İzmir Ticaret Odası ile Kırgızistan Arasında İşbirliği

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis Başkanı Necip Kalkan ile Bişkek Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Marat Sharshekeev, karşılıklı olarak ticareti geliştirmeyi amaçlayan işbirliği anlaşması imzaladı.

yapi.com.tr / AA
İzmir Ticaret Odası ile Kırgızistan Arasında İşbirliği

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis Başkanı Necip Kalkan ile Bişkek Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Marat Sharshekeev, karşılıklı olarak ticareti geliştirmeyi amaçlayan işbirliği anlaşması imzaladı.

İZTO'dan yapılan açıklamaya göre, işbirliği anlaşması Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün Kırgızistan temasları çerçevesinde gerçekleştirilen İş Forumu kapsamında imzalandı.

Necip Kalkan, İzmir Ticaret Odası Meclis Üyeleri Saffet Erdil, Ali Haydar Erdem ve Ahmet Ayakdaş'ın da katıldığı toplantıda, Türkiye ile Kırgızistan arasındaki dış ticaret rakamlarının yeterli olmadığına, özellikle Ege Bölgesi'nden yapılan ihracatın çok düşük kaldığına dikkati çekti.

Karşılıklı olarak ticaretin geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Kalkan, Kırgızistan mevzuatının hızla uluslararası normlara uyumlu hale getirildiğini, özellikle çimento, her türlü inşaat malzemesi, hidro-elektirik enerji alanlarında çok büyük potansiyel olduğunu ifade etti.

Dış Ticaret Müsteşarlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) organizasyonuyla İstanbul Maden ve Metaller ihracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği tarafından düzenlenen Ticaret Heyeti Programının son derece verimli geçtiğini bildiren Kalkan, program kapsamında, Türkiye'den ve Kırgızistan'dan üst düzey yetkililerin katılımıyla düzenlenen İş Forumunun yanı sıra Türk ve Kırgız girişimciler arasında ikili iş görüşmelerinin de gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Görüşmelere hemen her sektörde faaliyet gösteren ve uluslararası standartlara uygun ürünleri imal ve ihraç eden firmaların katıldığını kaydeden Kalkan, ''Biz de İzmir Ticaret Odası olarak, İzmir ile Kırgızistan arasındaki işbirliğinin artırılması için temaslarda bulunduk'' dedi.

Kalkan, bir ay süreli olan vizesiz seyahatin toplantıyla 6 aya çıkarıldığını ve bu yıl sonuna kadar sınırsız hale getirilmesi konusunda da mutabakata varılmasının, ticaretin geliştirilmesi için memnuniyet verici bir gelişme olduğunu sözlerine ekledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmir-ticaret-odasi-ile-kirgizistan-arasinda-isbirligi_85584.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!