Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İzmir Turizm Şehri Olamaz

Yaşamını Urla’da sürdüren yazar, ekonomist ve siyasetçi Yılmaz Karakoyunlu çok çarpıcı açıklamalar yaptı: İzmir kültür, turizm şehri olamaz. İzmir’in TBMM’yi inletecek vekili yok.

Hürriyet Gazetesi
İzmir Turizm Şehri Olamaz

Yaşamını Urla’da sürdüren yazar, ekonomist ve siyasetçi Yılmaz Karakoyunlu çok çarpıcı açıklamalar yaptı: İzmir kültür, turizm şehri olamaz. İzmir’in TBMM’yi inletecek vekili yok.

Siyaset arenasından uzaklaşıp şu sıralar İzmir’in şirin ilçesi Urla’da güftelere son notaları koyan Yazar, Ekonomist, Siyasetçi ve Devlet Adamı Yılmaz Karakoyunlu İzmir için çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Karakoyunlu, "İzmir siyaset pazarlayacak şehir olmaktan çok uzak. Son yıllarda vizyon sahibi meclisi inletecek İzmirli vekil yok" dedi. İzmir’in kültür şehri olamayacağını, Turizm şehri hiç olamayacağını da söyleyen Karakoyunlu, "Boşuna uğraşmayın damarlarınızı çatlatırsınız" dedi. İzmir geçen yıllarda Expo için bir çalışma dönemine girdiğini ve Milano’nun kazandığını da vurgulayan Karakoyunlu, "Bir düşünmek lazım. Milano kim, sen kimsin? Expo’yu ne ile kazanacaksın. İzmir Balçova’daki bir kükürtlü ya da çelikli suyla mı. Bir buna kim gelir. Heveslerinizi takdir ediyorum. Ama bunu bir hedef gibi takdim etmeyin" dedi.

Meclisi inletecek vekil yok

Yılmaz Karakoyunlu, eskiden siyasetin menbaının İstanbul olduğunu, araya Ankara’nın koyulduğunu, buna rağmen ikisinin bir araya gelip İzmirli siyasetçilerin bileğini bükemediğini de söyledi. Bir zamanlar İzmirli vekillerin, Türkiye’nin en önemli siyasetçileri olduğunu ve bunların arasında çok önemli şahsiyetlerin bulunduğunu belirten Karakoyunlu, "Meselâ Osman Kapaniler, Şevket Adalanlar, Sedat Balkanlar.  Muazzam bir şeydi.. Parlamentoya girdikleri zaman adeta gürlerlerdi. Mahmut Esat Bozkurt, Mustafa Necati, Hüseyin Vasıf, Rasih İleri... Bunlar kolay adamlar değillerdi. Hasan Ali Yücel, İsmail Safa Özler.. Bunlar dev gibi adamlardı. Oysa ben şimdi Urla’da Baratalı’dan başka kimseyi tanımıyorum" dedi.

Katmerci kent için ne yaptı

Yılmaz Karakoyunlu, son dönemde parlamentoda başarılarıyla İzmir’in iftihar edebileceği kimse yok mu? sorusuna, "Ne var yani.. 2 tane ancak... Üçüncüyü bulamazsın. Hakan Tartan ve Şükrü Sina Gürel.. Geçenlerde burada bir toplantıya gitmiştim. İsmail Katmerci’nin geldiğini söylediler. İnanın bu arkadaşın şimdiye kader İzmir için, hele Urla için ne yaptığını hiç bilemiyorum. Bu arkadaş Urla ve İzmir için bir şeyler yapmalı ve aktivitesini göstermelidir" diye cevap verdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmir-turizm-sehri-olamaz_74173.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!