Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İzmir’de Belediyeden Müteahhitlere Yeni Mezun Çalıştırma Şartı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, genç mühendislere ve mimarlara istihdam sağlayabilmek amacıyla, belediyeden iş alan müteahhitlere yeni mezun çalıştırma zorunluluğu getirdi.

yapi.com.tr
İzmir’de Belediyeden Müteahhitlere Yeni Mezun Çalıştırma Şartı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Tramvayı’nın yapım ihalesinde yüklenici firmaya getirdiği yeni mezun mimar ve mühendis çalıştırma zorunluluğu uygulamasını büyütüyor.

BirGün’de yer alan Ajans Bizim kaynaklı habere göre; Büyükşehir Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı 2021 yılında ihalesi yapılan Gaziemir Esra Parkı, Bayraklı Körfez Mahallesi Parkı, Kadifekale 2. Etap Çevre Düzenlenmesi ve Bayraklı’da 30 Ekim depreminde zarar gören parkların bakım onarım işinin yapım ihalelerinde yüklenici firmaya yeni mezun olmuş mimar, mühendis ve tekniker en az iki kişi çalıştırmayı zorunlu kıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bu uygulamayla hem gençlere istihdam sağlamak hem de Türkiye’ye yayılacak bir uygulamanın önünü açmak istiyoruz. Gençler iş bulmakta zorlanıyor ve her geçen gün şartlar ağırlaşıyor. Üniversiteden yeni mezun gençler için durum daha da zor olabiliyor. Bu uygulamayı ilk olarak Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığımız başlattı. Çiğli Tramvayı Yapım İhalesi’nin teknik şartnamesine koyduğumuz özel maddeyle inşaat, makine, elektrik-elektronik, harita, jeoloji mühendisliği ve mimarlık bölümlerinden son üç yılda mezun olmuş ikişer kişinin Çiğli Tramvayı projesinde yer almasını sağladık. Gençlerimizin kariyerine katkı sağlamak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmirde-belediyeden-muteahhitlere-yeni-mezun-calistirma-sarti_186479.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!